Πυρομαχικά Καβάλα: Στο Μπαγκλαντές πήγαινε το Αντόνοφ

ΕΛΛΑΔΑ

Πυρομαχικά Καβάλα: Στο Μπαγκλαντές πήγαινε το Αντόνοφ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πυρομαχικά Καβάλα: Στο σημείο της συντριβής του Antonov, σπεύδει ειδική ομάδα πυρηνικής βιολογικής χημικής άμυνας

17.07.2022 | 10:38

Συνολικά 11,5 τόνους πυρομαχικών μετέφερε το Antonov που συνετρίβη στην Καβάλα. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, τη συγκεκριμένη πληροφορία έκανε γνωστή ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς.Τα πυρομαχικά προορίζονταν για το Μπαγκλαντές. Υπενθυμίζεται ότι στο σημείο της συντριβής του Antonov, σπεύδει ειδική ομάδα πυρηνικής βιολογικής χημικής άμυνας. Νωρίτερα, ο ο γενικός πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, Βαντίμ Σαμπλούκ, ενημέρωσε τις αρχές για την ταυτότητα του 8μελούς πληρώματος του αεροσκάφους και υπογράμμισε ότι τελικό προορισμό είχε το Μπαγκλαντές.

Έγινε «σκόνη» το Antonov

Στη δημοσιότητα βγήκαν οι πρώτες εικόνες και βίντεο από το σημείο στην Καβάλα όπου συνετρίβη το βράδυ του Σαββάτου ένας αεροσκάφος Antonov, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 8 άνθρωποι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πιλότος εξέπεμψε σήμα κινδύνου στον Πύργο ελέγχου Χρυσούπολης στις 23:48 λέγοντας ότι έπιασε φωτιά ο κινητήρας και ζήτησε αναγκαστική προσγείωση. Δυστυχώς αμέσως το αεροσκάφος κατέπεσε φλεγόμενο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 8 επιβαίνοντες.

Αν και οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι πρόκειται για ρωσικό κάργκο, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ουκρανικό αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση από τη Σερβία στην Ιορδανία. Κατά τις ίδιες πληροφορίες είχε μισθωθεί από ιδιωτική σερβική εταιρεία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το αεροσκάφος ενδεχομένως μετέφερε πυρομαχικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι το αεροσκάφος δεν διακρίνεται στις εικόνες, ενδεικτικό της μεγάλης διασποράς των συντριμμιών στην ευρύτερη περιοχή.

Δείτε εικόνες από την πτώση του αεροσκάφους στην Καβάλα:
Ετικέτες
Exit mobile version