Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αντόνοφ εξελίξεις: Στην Καβάλα ο ειδικός λόχος βιολογικής άμυνας
ΕΛΛΑΔΑ

Αντόνοφ εξελίξεις: Στην Καβάλα ο ειδικός λόχος βιολογικής άμυνας

Αντόνοφ εξελίξεις: Έφτασαν 14 άτομα του ειδικού διακλαδικού λόχου Πυρηνικής, Βιολογικής και Χημικής άμυνας του ΓΕΕΘΑ

Συνεχίζεται το θρίλερ στην Καβάλα, με το αεροσκάφος Antonov που συνετρίβη το βράδυ του Σαββάτου, ανάμεσα στους οικισμούς Παλαιοχώρι και Αντιφίλιπποι. Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, στο σημείο για των ερευνών έφτασαν 14 άτομα του ειδικού διακλαδικού λόχου Πυρηνικής, Βιολογικής και Χημικής άμυνας του ΓΕΕΘΑ, οι οποίοι και θα ελέγξουν την άγνωστη ουσία που υπάρχει διάσπαρτη γύρω από τα συντρίμμια του αεροσκάφους και θα αποφανθούν για την επικινδυνότητα της.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης με ανακοίνωση του απαγόρευσε την κυκλοφορία όλων των αγροτικών οχημάτων και των πεζών στις αγροτικές περιοχές των τοπικών κοινοτήτων Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα από τα συντρίμμια του αεροσκάφους που έχουν εκτοξευθεί σε ακτίνα πολλών μέτρων. Όπως είπε, κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει αυτή η απαγόρευση, καθώς ακόμα δεν είναι γνωστός ούτε ο ακριβής αριθμός των μερών του αεροσκάφους που βρίσκονται διάσπαρτα στις αγροτικές εκτάσεις ούτε, όμως, και η επικινδυνότητα του φορτίου που μετέφερε.

Εντοπίστηκαν διαμελισμένα ανθρώπινα μέλη

Σημειώνεται ότι από την πτήση που πραγματοποίησε νωρίτερα, στο σημείο της συντριβής, το drone της Πυροσβεστικής και οι θερμικές κάμερες που “σάρωσαν” το μέρος του αγροκτήματος στους Αντιφιλίππους, εντοπίστηκαν διαμελισμένα ανθρώπινα μέλη, διασκορπισμένα πυρομαχικά, ενώ δεν βρέθηκε κανένα ίχνος ζωής.

Σε ενημέρωσή του, το υπουργείο τόνισε νωρίτερα ότι χθες το βράδυ, έπειτα από την πτώση αεροσκάφους, ανάμεσα στους οικισμούς Αντιφίλιπποι και Παλαιοχώρι, στην Ελευθερούπολη Καβάλας, μετέβησαν άμεσα στο σημείο 15 Πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ ακολούθησαν επιπλέον πυροσβεστικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών ομάδων από 2η και 4η ΕΜΑΚ, με δύο ειδικά οχήματα περισυλλογής επικίνδυνων υλικών, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος», καθώς και ομάδα Σμη.ΕΑ (drones). Η περιοχή αποκλείστηκε άμεσα και δημιουργήθηκε περίμετρος ασφαλείας.

Οι έρευνες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού

Επιπλέον, άμεσα συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, με συμμετοχή όλων των τοπικών δυνάμεων Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Παγγαίου και στις 02.45, με μήνυμα μέσω του 112, ειδοποιήθηκαν οι κάτοικοι των οικισμών Αντιφίλιπποι και Παλαιοχώρι να κλείσουν τα παράθυρα και τις πόρτες εξαιτίας των καπνών που προκλήθηκαν από την πτώση του αεροσκάφους και της πυρκαγιάς που ακολούθησε την πρόσκρουση.

Όλες οι έρευνες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού και την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων. Σύμφωνα με το υπουργείο, από την πρώτη στιγμή ακολουθήθηκαν όλα τα σχετικά πρωτόκολλα, ενώ σε διαρκή επικοινωνία συνεχίζει να βρίσκεται το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με όλα τα συναρμόδια Υπουργεία (Εθνικής ‘Αμυνας, Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας), καθώς και λοιπούς φορείς.

ΔΕΔΔΗΕ: Αποκαταστάθηκε το μεγαλύτερο μέρος της ηλεκτροδότησης στην περιοχή

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ, η ηλεκτροδότηση στην περιοχή έχει αποκατασταθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος, ενώ παραμένουν εκτός τάσης επτά υποσταθμοί που επηρεάζουν δέκα επιχειρήσεις και είκοσι κατοικίες σε περιοχή πλησίον του τόπου του δυστυχήματος.

Επίσης, κατόπιν ενεργειών του δήμου, σε συνεργασία και με τον ΔΕΔΔΗΕ, αποκαταστάθηκε και μικρό πρόβλημα υδροδότησης κατόπιν τοποθέτησης ηλεκτρογεννήτριας σε αντλιοστάσιο της περιοχής. Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένουν οι υπηρεσίες Υγείας της περιοχής, ενώ δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις