Πρόσφυγες στη Γερμανία: Γερμανός είχε λάβει άσυλο… ως πρόσφυγας και σχεδίαζε επιθέσεις

ΚΟΣΜΟΣ

Πρόσφυγες στη Γερμανία: Γερμανός είχε λάβει άσυλο… ως πρόσφυγας και σχεδίαζε επιθέσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ο Γερμανός στρατιωτικός είχε λάβει άσυλο από τις αρχές ως Σύρος πρόσφυγας

16.07.2022 | 19:12

Ένας Γερμανός στρατιωτικός καταδικάστηκε ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις κατά ανώτατων πολιτικών αξιωματούχων προσποιούμενος τον Σύρο πρόσφυγα. Ο λόγος για τον 33χρονο Φράνκο Άλμπρεχτ ο οποίος καταδικάστηκε από το Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο της Φρανκφούρτης σε πεντέμισι χρόνια φυλάκιση για σχέδιο «σοβαρής πράξης βίαιης ανατροπής», παραβίαση της γερμανικής νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών καθώς και δύο καταγγελίες απάτης. Πρόκειται για υπολοχαγό της κοινής γαλλογερμανικής ταξιαρχίας ο οποίος σύμφωνα με τον δικαστή είχε «δεξιές εξτρεμιστικές και εθνικιστικές» απόψεις θέτοντας στο στόχαστρο πολιτικούς με ευαισθησίες στο προσφυγικό ζήτημα.

Η ετυμηγορία καθυστέρησε για μεγάλο χρονικό διάστημα και έρχεται εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για εξτρεμιστικά εθνικιστικά δίκτυα στο πρώην και νυν στρατιωτικό προσωπικό της Γερμανίας. Ο Άλμπρεχτ συνελήφθη το 2017 στην προσπάθειά του να πάρει ένα γεμάτο όπλο που είχε κρύψει σε δημόσια τουαλέτα στο αεροδρόμιο της Βιέννης. Μια αντιστοιχία δακτυλικών αποτυπωμάτων αποκάλυψε ότι ο απόφοιτος της περίφημης στρατιωτικής ακαδημίας Saint-Cyr της Βρετάνης είχε κάνει διπλή ζωή ως Σύρος χριστιανός που αιτούνταν άσυλο. Με ψεύτικη ταυτότητα εμφανίστηκε ως«Ντέιβιντ Μπέντζαμιν», εγγράφηκε από τις αρχές της βαυαρικής πόλης Έρντινγκ και τελικά του χορηγήθηκε άσυλο.

Είχε περιγράψει τη μετανάστευση ως μια μορφή «γενοκτονίας»

Σε έρευνες που έγιναν διαπιστώθηκε ότι κατείχε ένα αντίγραφο του βιβλίου του Αδόλφου Χίτλερ, Mein Kampf, και είχε περιγράψει τη μετανάστευση ως μια μορφή «γενοκτονίας». Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Άλμπρεχτ ομολόγησε ότι υποδύθηκε τον Σύρο πρόσφυγα αλλά και ότι κατείχε παράνομα όπλα, εκρηκτικά και πυρομαχικά. Ισχυρίστηκε ότι το έκανε χωρίς την πρόθεση να πραγματοποιήσει επίθεση με την ταυτότητα αυτή, αλλά για να προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης στη Δυτική Ευρώπη ή κατάρρευσης της κοινωνίας των πολιτών.

Ο σκοπός της διπλής του ταυτότητας, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν να αποκαλύψει πόσο εύκολο ήταν να εκμεταλλευτεί το γερμανικό σύστημα ασύλου. Ο δράστης ήταν ελεύθερος με εγγύηση κατά την έναρξη της δίκης, και τελικά συνελήφθη τον Φεβρουάριο όπου τέθηκε σε προληπτική κράτηση.Η στρατιωτική αντικατασκοπεία τον είχε παρατηρήσει να παίρνει μια τσάντα από έναν φίλο του στρατιώτη στο Στρασβούργο, η οποία βρέθηκε ότι περιείχε στρατιωτικά εμβλήματα της ναζιστικής περιόδου, καθώς και ημερολόγια στα οποία ο καταδικασθέντας έγραφε για ένα στρατιωτικό πραξικόπημα και μια «τελική λύση».

Σε έφοδο στο διαμέρισμά του, η αστυνομία βρήκε 21 κινητά τηλέφωνα, 50 προπληρωμένες τηλεφωνικές κάρτες, πέντε μαχαίρια και ένα πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Τρία άλλα πυροβόλα όπλα, τα οποία ο στρατιώτης κατά τη διάρκεια της δίκης ομολόγησε ότι αγόρασε, παραμένουν σε άγνωστη τοποθεσία.

Με πληροφορίες από Guardian
Exit mobile version