Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Σούπερ Μάριο και πάσης Ευρώπης
ΚΟΣΜΟΣ

Σούπερ Μάριο και πάσης Ευρώπης

Μια νέα κρίση στην Ευρώπη

Από τη Λίνα Δρούγκα, Δημοσιογράφο

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι τα «βρόντηξε». Ο πρόεδρος  της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα δεν αποδέχτηκε την παραίτησή του. Η Ευρώπη κρατά την ανάσα της. Και η Μόσχα…χαίρεται.. Η πολιτική κρίση δεν είναι βέβαιο ότι έχει αποφευχθεί στη γειτονική μας Ιταλία. Αυτό θα το μάθουμε την προσεχή Τετάρτη όταν ο Σούπερ Μάριο αποσαφηνίσει το τί θα κάνει.

Οι καρδιές πάντως άρχισαν να χτυπούν με την ανακοίνωση της απόφασής του να μην συνεχίσει στο τιμόνι της κυβέρνησης συνεργασίας. Ακόμα και τα «5 Αστέρια», που τον «προκάλεσαν», δεν θέλουν εκλογές. Κανείς δεν θέλει. Στους κόλπους της ΕΕ ούτε που να το ακούν! Είναι η επιτομή της εγγύησης σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες για την Ευρώπη.

Τα «μαγικά του» Μάριο

Πόλεμος, ενεργειακή, οικονομική και υγειονομική κρίση δημιουργούν ένα απολύτως ασταθές περιβάλλον και ο σούπερ Μάριο έχει δείξει περγαμηνές. Είναι κοινό μυστικό πως 75χρονος τεχνοκράτης είναι το πλέον κατάλληλο πρόσωπο να συνεχίσει μία πολιτική που δίνει ελπίδες στην Ιταλία που έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου τα τελευταία χρόνια. Η οικονομία της βρίσκεται μία ανάσα από το κραχ, παρά το γεγονός ότι είναι η Τρίτη οικονομία στην Ευρώπη. Τα «μαγικά του» όταν ανέλαβε το 2021, έφεραν τη χώρα ξανά σε πορεία ανάπτυξης, ο δρόμος όμως είναι ακόμα μακρύς.

Δεν περνά απαρατήρητη η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού της Ρωσίας Μεντβέντεφ ο οποίος ανάρτησε φωτογραφίες του Μπόρις Τζόνσον και του Μάριο Ντράγκι με το ερώτημα «ποιος είναι ο επόμενος»;

Με την ελπίδα λοιπόν να το ξανασκεφτεί, καθώς « ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται»…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις