Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / ΚΑΡΠΑ σε ελέφαντα: Απίστευτο βίντεο!
ΚΟΣΜΟΣ

ΚΑΡΠΑ σε ελέφαντα: Απίστευτο βίντεο!

ΚΑΡΠΑ σε ελέφαντα: Πηδούσαν πάνω του και τον επανέφεραν

Αυτή είναι η συγκινητική στιγμή που μια ομάδα κτηνιάτρων κάνει ΚΑΡΠΑ σε έναν ελέφαντα, πηδώντας πάνω κάτω στο στήθος του, προκειμένου να τον σώσουν. Το 10χρονο ζώο και το ενός έτους μωρό της, είχαν γλιστρήσει σε έναν τσιμεντένιο αγωγό εν μέσω έντονης βροχόπτωσης στο Νακόν Ναγιόκ, στην κεντρική Ταϊλάνδη προχθές το απόγευμα. Η καταιγίδα είχε κάνει το γρασίδι λάσπη με αποτέλεσμα τα δύο ζώα να πέσουν σε μια τρύπα βάθους 2 μέτρων. Η καταρρακτώδης βροχή κατέστησε σχεδόν αδύνατη την ανάσυρση των ελεφάντων, με τους κτηνιάτρους να κινητοποιούν ένα καλαθοφόρο για να βγάλουν τα τεράστια θηλαστικά από τον αγωγό.

Το απίστευτο βίντεο δείχνει την τρίωρη επιχείρηση για την μεταφορά των ελεφάντων σε ασφαλές σημείο- και στη συνέχεια τις προσπάθειες για να σωθεί η μητέρα. Ο επικεφαλής κτηνίατρος του εθνικού πάρκου Δρ. Τσανανια Καντσανασαράκ, δήλωσε: «Ήταν αδύνατο να πλησιάσουμε το μωρό όσο η μητέρα ήταν κοντά, οπότε της δώσαμε τρεις δόσεις ηρεμιστικών, αλλά εκείνη κινήθηκε προς το μωρό της πριν λιποθυμήσει και χτύπησε το κεφάλι της». Οι φύλακες του πάρκου φοβήθηκαν πως η μητέρα θα φώναζε για βοήθεια από το κοπάδι των 30 ελεφάντων που βρισκόταν εκεί κοντά, αν τραβούσαν με τη βία το μωρό, οπότε κάλεσαν τους κτηνιάτρους.

Ένας γερανός τράβηξε ακολούθως, τα δύο θηλαστικά έξω από τον λασπωμένο αγωγό με τρεις κτηνιάτρους να ανεβαίνουν αμέσως πάνω στη μητέρα -ελέφαντα και να της κάνουν ΚΑΡΠΑ προκειμένου να την αναζωογονήσουν, καθώς δεν ήξεραν εάν η πρόσκρουση της πτώσης με το κεφάλι θα μπορούσε να την είχε τραυματίσει. Ευτυχώς, η μητέρα – ελέφαντας ξύπνησε. Όπως δήλωσε για το περιστατικό ο Τσανάνια: «Παρά τα εμπόδια η μητέρα δεν άφησε το μωρό της από το πλευρό της. Αυτή η εμπειρία άγγιξε τις καρδιές μας και θα είναι μία από τις πιο αξέχαστες διασώσεις που έχουμε κάνει».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις