Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σεισμός Κρήτη: Νέα ασθενής δόνηση στο Αρκαλοχώρι
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός Κρήτη: Νέα ασθενής δόνηση στο Αρκαλοχώρι

Σεισμός Κρήτη: Η δόνηση έλαβε χώρα 6 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά του Αρκαλοχωρίου

Έντονη παρουσιάζεται η σεισμική δραστηριότητα στο νησί της Κρήτης, με διπλή δόνηση 4 Ρίχτερ χθες στο Αρκαλοχώρι  και συνεχείς ασθενείς μετασεισμούς. Από προχθές Τετάρτη μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης, οι ασθενείς μετασεισμοί έως και τρία Ρίχτερ είχαν ως επίκεντρο την περιοχή κοντά στο Αρκαλοχώρι. Η δόνηση έλαβε χώρα 6 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά του Αρκαλοχωρίου. Επιπροσθέτως, το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 5 χιλιόμετρα. Λίγα λεπτά νωρίτερα άλλη μία σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην περιοχή, μεγέθους, 2,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία είχε επίκεντρο 7 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αρκαλοχωρίου και το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 6,9 χιλιόμετρα.

Παράλληλα προηγήθηκαν άλλοι δύο σεισμοί μεγέθους 2,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ: Ο πρώτος είχε εστιακό βάθος 8 χιλιόμετρα και τοποθετείται 7 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αρκαλοχωρίου και ο δεύτερος είχε εστιακό βάθος 5,8 χιλιόμετρα και τοποθετείται 7 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αρκαλοχωρίου. Επίσης, προηγήθηκε άλλος ένας σεισμός, μεγέθους 2,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Είχε εστιακό βάθος 5,9 χιλιόμετρα και τοποθετείται 8 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αρκαλοχωρίου. Να υπενθυμίσουμε, εξάλλου, ότι σεισμός 4,1 ρίχτερ καταγράφηκε και την προηγούμενη μέρα, στην ίδια περιοχή.

Καθησυχαστικός ο Λέκκας

Παράλληλα, καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας. «Μέσα σε ένα 24ωρο είχαμε πάνω από 20 σεισμικές δονήσεις. Η κορυφαία δόνηση ήταν της τάξεως των 4 βαθμών… Εκείνο το οποίο μπορούμε να πούμε είναι ότι εντάσσονται μέσα στη μετασεισμική ακολουθία. Είναι μια παροξυσμική σεισμική φάση η οποία εκδηλώνεται. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, δεδομένου ότι έχουμε να κάνουμε πάντα με μετασεισμική ακολουθία.

Ουσιαστικά επιβλέπουμε την όλη εξέλιξη του φαινομένου. Την παρακολουθούμε», είπε μεταξύ άλλων ο Ευθύμιος Λέκκας. Ο Ευθύμιος Λέκκας τόνισε πως είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες για έναν μεγαλύτερο σεισμό άνω των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Πριν από λίγο, σημειώθηκε άλλη μια ασθενής σεισμική δόνηση στην περιοχή 3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 11,4 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις