Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

03

Οκτωβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κυρώσεις Ρωσία: Αποκλεισμός συλλόγων και εθνικών ομάδων από αγώνες UEFA και FIFA
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κυρώσεις Ρωσία: Αποκλεισμός συλλόγων και εθνικών ομάδων από αγώνες UEFA και FIFA

Κυρώσεις Ρωσία: «Ανάγκη για ασφαλή και εύρυθμη διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών γεγονότων για τον υπόλοιπο κόσμο»

Το Ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) εξέδωσε σήμερα (15/07) τις αποφάσεις για τις προσφυγές που κατέθεσε η Ρωσική Ομοσπονδία κατά της UEFA και της FIFA. Αποφάσισε επίσης και για εκείνες που κατέθεσαν οι παρακάτω ομάδες Ζενίτ, Σότσι, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ντιναμό Μόσχας κατά της UEFA, επιβεβαιώνοντας την απόφαση αποκλεισμού των συλλόγων και των Εθνικών ομάδων από τους διάφορους αγώνες στους οποίους θα είχαν – υπό κανονικές συνθήκες – δικαίωμα συμμετοχής.

Και οι έξι προσφυγές παραπέμφθηκαν στο ίδιο σώμα διαιτητών του CAS, που πραγματοποίησε ακροάσεις με τα μέρη μέσω τηλεδιάσκεψης στις 5 και στις 11 Ιουλίου 2022.  Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η επιτροπή έκρινε ότι η κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και οι απαιτήσεις από το κοινό και τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, δημιούργησαν απρόβλεπτες και πρωτόγνωρες συνθήκες στις οποίες η FIFA και η UEFA έπρεπε να ανταποκριθούν.

Η ανακοίνωση του CAS για τον αποκλεισμό των ποδοσφαιρικών ομάδων της Ρωσίας

«Κατά τον καθορισμό ότι οι ρωσικές Εθνικές ομάδες και οι σύλλογοι της χώρας δεν θα πρέπει να συμμετέχουν σε αγώνες υπό την αιγίδα τους, ενώ αυτές οι συνθήκες επιμένουν, το σώμα (διαιτητών) διαπίστωσε ότι και τα δύο μέρη ενήργησαν εντός της διακριτικής ευχέρειας που τους παραχωρήθηκε, βάσει των αντίστοιχων καταστατικών και κανονισμών τους», υπογραμμίζει το CAS, αναφερόμενο στο κίνητρο για την απόφαση των ανώτατων ποδοσφαιρικών αρχών.

«Το σώμα θεωρεί ατυχές το γεγονός ότι οι τρέχουσες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, για τις οποίες δεν έχουν καμία ευθύνη ρωσικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι, Εθνικές ομάδες και παίκτες, έχουν τόσο αρνητικό αντίκτυπο σε αυτούς και στο ποδόσφαιρο. Όμως, αυτές οι επιπτώσεις έχουν αντισταθμιστεί από την ανάγκη για ασφαλή και εύρυθμη διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών γεγονότων για τον υπόλοιπο κόσμο», ολοκληρώνει την τοποθέτησή του το CAS.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις