Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αποφυλάκιση Λιγνάδη – Κούγιας: Προσπάθεια να συγκεντρωθούν τα χρήματα της εγγύησης
ΕΛΛΑΔΑ

Αποφυλάκιση Λιγνάδη – Κούγιας: Προσπάθεια να συγκεντρωθούν τα χρήματα της εγγύησης

Αποφυλάκιση Λιγνάδη - Κούγιας: Πότε θα αποφυλακιστεί ο Δημήτρης Λιγνάδης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να αφεθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης. Το δικαστήριο όρισε ομόφωνα περιοριστικούς όρους απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση τρεις φορές και εγγύηση 30.000 ευρω (έως 29/7). Το πρωί της Πέμπτης ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας μίλησε στην εκπομπή του ANT1 «Καλοκαίρι Μαζί» και αναφέρθηκε στην απόφαση του δικαστηρίου και στο ποσό που ορίστηκε για να αποφυλακιστεί ο Δημήτρης Λιγνάδης.

«Μου είχε κάνει εντύπωση από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα αυτή την υπόθεση η πολιτικοποίησή της. Όπως θυμάστε από την πρώτη στιγμή είχα μιλήσει για κατασκευασμένη υπόθεση και στο δικαστήριο αυτούς τους πέντε μήνες με στοιχεία αδιάσειστα μέρα προς μέρα κατά την αγόρευσή μου χρησιμοποίησα ένα γραπτό υπόμνημα 250 σελίδων όπου ανεδείχθη ότι συγκεκριμένοι «δημοσιογράφοι» στρατευμένοι όμως σε μια πολιτική παράταξη μέσα από τα ΜΜΕ, κατασκεύασαν την υπόθεση αυτή με αρχικό στόχο τον κ. Λιγνάδη, γιατί οι άνθρωποι αυτοί είχαν στενή προσωπική σχέση με έναν σκηνοθέτη και έναν περίεργο τύπο από την Γερμανία που ήρθε στην Ελλάδα μόνο και μόνο για να εξοντώσει τον Λιγνάδη.

Η απόφαση από πλευράς τακτικής δικαιοσύνης είναι αθωωτική για τον Δημήτρη Λιγνάδη, δεν είναι η μισή πλευρά, είναι ολόκληρη. Θέλω να καταλάβετε ότι ο κ. Λιγνάδης ανέδειξε ότι η υπόθεση αυτή είναι κατασκευασμένη. Δυστυχώς οι πολιτικοί ανεξαρτήτως χρώματος χρησιμοποιούν την Δικαιοσύνη. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί την έννοια της Δικαιοσύνης» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο γνωστός ποινικολόγος.

Παράλληλα ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια για να βρεθούν τα χρήματα της εγγύησης.

Πότε θα αποφυλακιστεί ο Δημήτρης Λιγνάδης

«Γίνεται προσπάθεια, ειδικά από τους ανθρώπους που ήρθαν και τον υποστήριξαν. Γιατί ο κύριος Λιγνάδης έχει καταστραφεί οικονομικά, όπως και η οικογένειά του. Αν προλάβουμε και συγκεντρώσουμε μέχρι το μεσημέρι τα 30.000 ευρώ, μπορεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να αφεθεί ελεύθερος σήμερα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις