Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Οι καλύτερες πόλεις στον κόσμο 2022: Η λίστα του Time Out
PLUS

Οι καλύτερες πόλεις στον κόσμο 2022: Η λίστα του Time Out

Οι καλύτερες πόλεις στον κόσμο 2022: Σε ποια θέση βρίσκεται η Αθήνα

Τη λίστα με τις 50 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για το 2022 ανήρτησε ο περίφημος οδηγός Time-Out με την Αθήνα να φιγουράρει στην 35η θέση. Γράφει το Time-Out για την Αθήνα: «Πού αλλού στον κόσμο μπορείτε να βρείτε γεμάτα ζωή μπαρ στις ταράτσες με θέα σε ναούς που χτίστηκαν από αρχαίους πολιτισμούς; Εκθαμβωτικές παραλίες μόλις 20 λεπτά μακριά; Και επιπλέον μοντέρνα μπουτίκ ξενοδοχεία που ξεφυτρώνουν σχεδόν σε κάθε κεντρικό δρόμο- εστιατόρια που ειδικεύονται στα πάντα, από τάκος μέχρι κρουασάν- εξαιρετικά φρέσκα μπαρ ιδανικά για να δροσιστείτε ένα καλοκαιρινό βράδυ. Το καθένα από αυτά βοηθά την Αθήνα να γίνει εξίσου γνωστή για τη σημερινή δημιουργική της ενέργεια όσο και για την ιστορία της.

woman on stairs
Γιατί να επισκεφθείτε την Αθήνα τώρα

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που η πόλη ζωντανεύει. Ετοιμάστε ένα πικνίκ και πηγαίνετε στο ΚΠΙΣΝ για δωρεάν ταινίες κάτω από τα αστέρια, ή πιείτε, φάτε και κοιμηθείτε στον πιο καυτό νέο συνδυασμό ξενοδοχείου-εστιατορίου του 2022: Το εστιατόριο Milos στο Ξενοδόχειο Μήλος. Το 91% των Αθηναίων εγκωμιάζει το φαγητό και το ποτό της πόλης τους και το 80% αποθεώνει τη νυχτερινή της ζωής. Επιπλέον, γενικά, πιστεύουν ότι είναι και αρκετά φθηνή. Το εβδομήντα επτά τοις εκατό δεν περιέγραψε την ελληνική πρωτεύουσα ως ακριβή, καθιστώντας την την τρίτη λιγότερο ακριβή πόλη στη φετινή λίστα.

Τι σημαίνει καλύτερη πόλη στον κόσμο

Καταρχάς στην κορυφή της λίστας με τις 53 καλύτερες πόλεις στον κόσμο αυτή τη στιγμή, βρίσκεται το Εδιμβούργο. Το Εδιμβούργο ψήφιστηκε η καλύτερη πόλη στον κόσμο λόγω της ομορφιάς του και της δυνατότητας για υπέροχος περιπάτους, με το Σικάγο να ακολουθεί στη δεύτερη θέση, την κολομβιανή πόλη Μεντεγίν στην τρίτη, τη Γλασκόβη στην τέταρτη και το Άμστερνταμ στην πέμπτη θέση.

Η λίστα, η οποία καταρτίζεται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, καταρτίστηκε μέσω μιας έρευνας σε 20.000 κατοίκους πόλεων σε όλο τον κόσμο, επιδιώκοντας να δείξει τι κάνει κάθε πόλη σπουδαία και τι είναι αυτό που αγαπούν σε αυτές οι ντόπιοι και δίνοντας έμφαση στα «πράγματα που κάνουν τις πόλεις σπουδαία μέρη για να τις επισκεφτείς αλλά και να ζήσεις».

green and yellow banana tree near white concrete house during daytime
Η λίστα του Time Out με τις 53 καλύτερες πόλεις του 2022

Εδιμβούργο
Σικάγο
Μεντεγίν
Γλασκώβη
Αμστερνταμ
Πράγα
Μαρακές
Βερολίνο
Μόντρεαλ
Κοπενχάγη
Κέιπ Τάουν
Μαδρίτη
Μάντσεστερ
Μουμπάι
Μελβούρνη
Ταϊπέι
Λονδίνο
Πόρτο
Λυών
Νέα Υόρκη
Μπουένος Αϊρες
Μπέρμιγχαμ
Στοκχόλμη
Τόκιο
Σαν Φρανσίσκο
Δελχί
Τορόντο
Λισαβώνα
Βοστώνη
Πολη του Μεξικό
Τελ Αβίβ
Παρισι
Κουάλα Λουμπούρ
Μανίλα
Αθήνα
Δουβλίνο
Σάο Πάολο
Μαϊάμι
Βαρκελώνη
Ντουμπάι
Ρώμη
Λος Αντζελες
Ακρα, Γκάνα
Σινγκαπούρη
Αμπου Ντάμπι
Σίδνεϊ
Οκλαντ
Ρίο ντε Τζανέιρο
4 Γιοχάνεσμπουργκ
Κωνσταντινούπολη
Μπανκόγκ
Χονγκ Κονγκ
Ντόχα

aerial view of city buildings during daytime
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις