Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ζαχαράκη στον Αυτιά: Νέες αιτήσεις για κουπόνι τουρισμού στη Σάμο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαράκη στον Αυτιά: Νέες αιτήσεις για κουπόνι τουρισμού στη Σάμο

Ζαχαράκη στον Αυτιά: Μιλώντας στον ΣΚΑΙ

«Τα έσοδα από τον τουρισμό υπολογίζουμε ότι υπερβαίνουν τον στόχο, κάποιοι εκτιμούν ότι μπορεί να φτάσουν το 80%-85% του 2019, που ήταν 18 δισ.» επισήμανε η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, κρατώντας ωστόσο στάση αναμονής, μέχρι να προκύψουν τα επίσημα στοιχεία. «Πέρσι τα έσοδα από τον τουρισμό έφτασαν περίπου το 60% των εσόδων του 2019 και ελπίζουμε να πάμε πολύ καλύτερα φέτος. Από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο είχαμε μια πολύ σοβαρή ανάκαμψη του τουρισμού που έφτασε το 88% του 2019. Τον Απρίλιο ειδικά, είχαμε υπέρβαση του αντίστοιχου μήνα του 2019 και βλέπουμε για Μάιο και Ιούνιο πολύ ενθαρρυντικά στοιχεία και για το αεροδρόμιο της Αθήνας και για τα περιφερειακά αεροδρόμια» συμπλήρωσε.

Επιβεβαιώνοντας το καλό κλίμα στον τουρισμό, με συγκεκριμένα στοιχεία, η κ. Ζαχαράκη ανέφερε ότι στα νησιά του νοτίου Αιγαίου ήδη μέχρι τις 26 Ιουνίου είχαν φτάσει με απευθείας πτήσεις περίπου 1,5 εκατ. ταξιδιώτες από το εξωτερικό και προσθέτοντας και τις πτήσεις transit μέσω του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος προς το ν. Αιγαίο φτάνουμε περίπου στους 1.770.000 ταξιδιώτες. «Αυτό είναι υπέρβαση σε σχέση με το 2019 σε πολλούς προορισμούς, στην Ρόδο, στην Κρήτη και βλέπουμε ότι και η Αθήνα πάει πολύ καλά. Την περίοδο του Ιουνίου οι Αμερικανοί ταξιδιώτες υπερβαίνουν κατά πολύ τα ποσοστά του 2019. Έχουμε 9 πτήσεις την ημέρα και τον μεγαλύτερο προβλεπόμενο αριθμό σε απευθείας αφίξεις μέχρι τον Οκτώβριο» επισήμανε η κ. Ζαχαράκη.

Επιπλέον, τόνισε πως έχουμε περισσότερους προορισμούς με μεγαλύτερη πληρότητα καθώς και ότι οι αεροπορικές εταιρείες επιλέγουν την Ελλάδα, που είναι άλλωστε στους top προορισμούς στην Ευρώπη και παγκοσμίως και φαίνεται ότι η πληρότητα είναι πολύ υψηλή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις