Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Τσιόλα Πάτρα: “Όλοι κάνουμε λάθη στα ιατροδικαστικά πορίσματα”
ΕΛΛΑΔΑ

Τσιόλα Πάτρα: “Όλοι κάνουμε λάθη στα ιατροδικαστικά πορίσματα”

Τσιόλα Πάτρα: Η κ. Τσιόλα στην ομιλία της αναφέρθηκε σε τέσσερα σημαντικά περιστατικά όπου είχε γίνει λάθος πραγματογνωμοσύνη

Με φόντο τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα, της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου, συνεχίζεται η αντιπαράθεση στους κόλπους των ιατροδικαστών. Η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα μιλώντας σήμερα για «τους κινδύνους διενέργειας εσφαλμένης ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης» στο πλαίσιο του 22ου συνεδρίου της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, που πραγματοποιείται στην Πάτρα σημείωσε ότι «ελλοχεύει πάντοτε ο κίνδυνος του ιατροδικαστικού λάθους, εφόσον οι αρχικές πληροφορίες που θα δοθούν είναι εσφαλμένες».

Η κ. Τσιόλα στην ομιλία της αναφέρθηκε σε τέσσερα σημαντικά περιστατικά όπου είχε γίνει λάθος πραγματογνωμοσύνη από ανακριβείς πληροφορίες που είχαν δοθεί είτε από γιατρούς, είτε από τις αστυνομικές αρχές και σημείωσε χαρακτηριστικά πως «όλοι κάνουμε λάθη» υποστηρίζοντας πως η αυτοψία του χώρου όπου έχει βρεθεί ένα πτώμα είναι το 90% των στοιχείων που χρειάζεται ένας ιατροδικαστής για να συντάξει την πραγματογνωμοσύνη του. Η προ ημερών ανακοίνωση της προϊσταμένης της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών, Αγγελικής Τσιόλα που διενήργησε την νεκροτομή στην έξι μηνών Ίριδα με την οποία αμφισβητεί το πόρισμα Καρακούκη-Καλογρηά και ρίχνει «βέλη» στους συναδέλφους της που σχολιάζουν την υπόθεση δημοσίως, πυροδότησε νέο κύκλο αντιπαράθεσης.

Η ανακοίνωση της Αγγελικής Τσιόλα

«Όσα στοιχεία έχουν μέχρι σήμερα διαρρεύσει, αναφορικά με ευρήματα των πραγματογνωμόνων συναδέλφων, κατά παραβίαση του δικαστικού απορρήτου, απ’ όσους ευθύνονται για τέτοιου είδους διαρροές, και εάν όντως ισχύουν τα ευρήματα αυτά, ουδόλως επιβεβαιώνονται από την νεκροψία-νεκροτομία και είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των Εισαγγελικών και Δικαστικών Αρχών, να αξιολογήσουν τα επιστημονικά και προανακριτικά στοιχεία της δικογραφίας και να αποφανθούν σχετικά», τόνισε στην ανακοίνωσή της η προϊσταμένη της Ιατροδικαστής υπηρεσίας Πατρών.

Στο συνέδριο των Ποινικολόγων της Πάτρας βρέθηκε η ιατροδικαστής, Αγγελική Τσιόλα, ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας και ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος. Στο πλευρό της κυρίας Τσιόλα στάθηκε και ο κ. Κούγιας ο οποίος προεδρεύει του διήμερου συνεδρίου της Ένωσης Ποινικολόγων στην Πάτρα. «Η κυρία Τσιόλα είναι τιμή για την ιατροδικαστική υπηρεσία. Σε πολύ δύσκολες υποθέσεις έδωσε λύσεις, βασισμένη σε συγγράμματα και έχοντας κάνει η ίδια τη νεκροτομή» δήλωσε ο γνωστός ποινικολόγος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις