Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αγνοούμενοι Χαλκιδική – Ποσείδι: Συνεχίζεται το θρίλερ με τους δύο νεαρούς
ΕΛΛΑΔΑ

Αγνοούμενοι Χαλκιδική – Ποσείδι: Συνεχίζεται το θρίλερ με τους δύο νεαρούς

Χαλκιδική: Συνεχίζεται το θρίλερ με τους δύο αγνοούμενους -Βούτηξαν στη θάλασσα και παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος από το απόγευμα του Σαββάτου (9/7) στη θαλάσσια περιοχή του Ποσειδίου Χαλκιδικής, όταν τρία νεαρά άτομα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά της περιοχής. Όπως μετέδωσε χθες η τοπική ιστοσελίδα Grtimes.gr οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τον έναν από τους τρεις αγνοούμενους λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα τον οποίον ακολούθως μετέφεραν στο λιμάνι της Νέας Σκιώνης για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Πρόκειται για τρεις υπηκόους Βόρειας Μακεδονίας ηλικίας 25, 28 και 30 ετών.

Στη Χαλκιδική για τον εορτασμό γενεθλίων

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά -σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή- οι τρεις φίλοι επισκέφτηκαν την Χαλκιδική για διακοπές και χθες, Σάββατο αποφάσισαν να κολυμπήσουν στην «αμμόγλωσα» του Ποσειδίου, διότι ο ένας από τους νεαρούς είχε τα γενέθλια του. Αψήφησαν τον δυνατό αέρα που έφτανε τα έξι μποφόρ και βούτηξαν στο νερό, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα υπόγεια ρεύματα που «περνούσαν» από το σημείο.

«Τα ρεύματα στο σημείο είναι αρκετά ισχυρά»

«Βούτηξαν σε σημείο που απαγορεύεται να κολυμπήσεις. Έχει θαλάσσια ρεύματα και φυσούσε προς τα μέσα», είπε μεταξύ άλλων στην τοπική ιστοσελίδα Thestival.gr η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά. «Ο ένας βρέθηκε άμεσα και τον περισυνέλλεξε σκάφος του Λιμενικού. Είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο οι έρευνες δεν σταματούν. Ψάχνουμε για τ’ άλλα δύο παιδιά. Ουσιαστικά κολυμπούσαν και μετά… χάθηκαν. Στην Μύτη του Ποσείδι, επειδή τα κύματα είναι ορμητικά και τα ρεύματα στο σημείο αρκετά ισχυρά, είναι πολύ πιθανό να χρειαστούμε χρόνο για τον εντοπισμό τους. Ελπίζουμε να μην τους έχουν παρασύρει αρκετά μακριά», τόνισε με τη σειρά του στο GRTimes.gr ο εθελοντής διασώστης. Θεμελής Ιερισσιώτης. Στα έρευνες συμμετέχουν ένα ελικόπτερο, τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού και άλλα σκάφη ιδιωτών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις