Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αγνοούμενοι Χαλκιδική – Ποσείδι: Η τελευταία ενημέρωση του Λιμενικού
ΕΛΛΑΔΑ

Αγνοούμενοι Χαλκιδική – Ποσείδι: Η τελευταία ενημέρωση του Λιμενικού

Αγνοούμενοι Χαλκιδική - Ποσείδι: Το χρονικό της υπόθεσης - Πώς ο ενθουσιασμός σε ένα πάρτι οδήγησε τους νεαρούς να παρασυρθούν από τα δυνατά ρεύματα στη θάλασσα

Μεγαλώνει η αγωνία, ώρα με την ώρα, προκειμένου να εντοπιστούν τα δύο άτομα που αγνοούνται από χθες, όταν αποφάσισαν να βουτήξουν ανοικτά της Χαλκιδικής, παρά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή. Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου (9/7) στη θαλάσσια περιοχή του Ποσειδίου Χαλκιδικής, όταν τρία νεαρά άτομα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά της περιοχής. Οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τον έναν από τους τρεις αγνοούμενους λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα τον οποίον ακολούθως μετέφεραν στο λιμάνι της Νέας Σκιώνης για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Πρόκειται για τρεις υπηκόους Βόρειας Μακεδονίας ηλικίας 25, 28 και 30 ετών. Από τις πρώτες πρωινές ώρες στο σημείο επιχειρεί από αέρος ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και δύο ιδιωτικά.

Οι έρευνες συνεχίζονται και από εθελοντές διασώστες του ΟΦΚΑΘ με πεζοπόρα εθελοντικά τμήματα στην ακτογραμμή από την περιοχή που παρασύρθηκαν οι δύο νεαροί έως και τη Φούρκα. Συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται 12 εθελοντές διασώστες από τη Θεσσαλονίκη και οκτώ από τη βάση της Κασσάνδρας. Επίσης, στο σημείο βρίσκεται drone, δύο σκάφη καθώς και με διασωστικός σκύλος για την παράκτια έρευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, στο ένα σκάφος, το οποίο επιχειρεί από την πλευρά της Νέας Σκιώνης με το Ποσείδι, βρίσκεται ο πατέρας και ο αδερφός τού ενός από τους δύο αγνοούμενους, οι οποίοι έφθασαν τις χθες βράδυ στην περιοχή.

Όταν κοπάσουν οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή το άλλο σκάφος θα προσεγγίσει από την πλευρά της Φούρκας. Να σημειωθεί πως οι έρευνες σταμάτησαν το βράδυ αλλά σε ετοιμότητα βρισκόταν ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού, δύο ιδιωτικά και δύο της εθελοντικής ομάδας του ΟΦΚΑΘ, καθώς και ένα περιπολικό όχημα. Το ελικόπτερο της ΠΑ σταμάτησε τις έρευνες λόγω σκότους.

Τι αναφέρει το Λιμενικό Σώμα
Η πιο πρόσφατη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος αναφέρει τα εξής:

«Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Θεσσαλονίκης και Νέων Μουδανιών, για περιστατικό τριών αγνοούμενων λουόμενων, στη θαλάσσια περιοχή “ΠΟΣΕΙΔΙ” Χαλκιδικής.Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή από δυο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και επτά (07) παραπλέοντα πλοία από θαλάσσης,  ενώ από αέρος επιχείρησε ένα (01) ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Στις έρευνες συμμετείχαν επίσης περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και εθελοντές διασώστες  Ο.Φ.Κ.Α.Θ.Περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ν. Μουδανιών εντόπισε και περισυνέλεξε σώο, έναν 25χρονο εκ των τριών αγνοουμένων και τον μετέφερε στο αλιευτικό καταφύγιο “ΝΕΑΣ ΣΚΙΩΝΗΣ”, από όπου παρελήφθη από πλήρωμα του ΕΚΑΒ προκειμένου να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής για παροχή ιατρικής περίθαλψης. Οποιαδήποτε εξέλιξη θα δοθεί με νεότερο δελτίο τύπου».

Στη Χαλκιδική για τον εορτασμό γενεθλίων

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι τρεις φίλοι επισκέφτηκαν την Χαλκιδική για την διακοπές τους και χθες, Σάββατο αποφάσισαν να κολυμπήσουν στην «αμμόγλωσα» του Ποσειδίου, διότι ο ένας από τους νεαρούς είχε τα γενέθλια του. Αψήφησαν τον δυνατό αέρα που έφτανε τα έξι μποφόρ και βούτηξαν στο νερό, με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα υπόγεια ρεύματα που «περνούσαν» από το σημείο.

«Τα ρεύματα στο σημείο είναι αρκετά ισχυρά»

«Βούτηξαν σε σημείο που απαγορεύεται να κολυμπήσεις. Έχει θαλάσσια ρεύματα και φυσούσε προς τα μέσα», είπε μεταξύ άλλων στην τοπική ιστοσελίδα Thestival.gr η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά. «Ο ένας βρέθηκε άμεσα και τον περισυνέλλεξε σκάφος του Λιμενικού. Είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο οι έρευνες δεν σταματούν. Ψάχνουμε για τ’ άλλα δύο παιδιά. Ουσιαστικά κολυμπούσαν και μετά… χάθηκαν. Στην Μύτη του Ποσείδι, επειδή τα κύματα είναι ορμητικά και τα ρεύματα στο σημείο αρκετά ισχυρά, είναι πολύ πιθανό να χρειαστούμε χρόνο για τον εντοπισμό τους. Ελπίζουμε να μην τους έχουν παρασύρει αρκετά μακριά», τόνισε με τη σειρά του στο GRTimes.gr ο εθελοντής διασώστης Θεμελής Ιερισσιώτης.

Στα έρευνες συμμετέχουν ένα ελικόπτερο, τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού και άλλα σκάφη ιδιωτών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις