Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πρωινό: 4 λάθη που μας προσθέτουν κιλά
PLUS

Πρωινό: 4 λάθη που μας προσθέτουν κιλά

Πρωινό: Ό,τι είναι υγιεινό δεν σημαίνει ότι έχει και λίγες θερμίδες

Αναμφισβήτητα το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, διότι μας γεμίζει με την απαραίτητη ενέργεια για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Έτσι φτιάχνοντας ένα υγιεινό πρωινό θα χάσουμε ή θα διατηρήσουμε το βάρος μας και θα νιώθουμε ευεξία. Σωστά; Κι όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει πάντα, γιατί ό,τι είναι υγιεινό δεν σημαίνει ότι έχει και λίγες θερμίδες. Ένα πρωινό γεύμα κρύβει πολλές παγίδες και μπορεί να ανεβάσει τα νούμερα στη ζυγαριά. Δείτε μερικά λάθη που κάνετε και παίρνετε κιλά.

Λάθος 1: Βάζετε τα πάντα σε ένα smoothie. Έχετε επίγνωση του τι βάζετε όταν φτιάχνετε ένα χυμό; Μπορεί τα smoothies να είναι υγιεινά, όμως μπορεί να μετατραπούν και σε θερμιδικές βόμβες. Ποια είναι η λύση; Πρέπει να υπολογίζετε τις μερίδες ακόμα και στα φρούτα, γιατί ένα μέτριο φρούτο έχει περίπου 60 θερμίδες. Επίσης αν σας αρέσει να βάζετε αβοκάντο ή φυστικοβούτυρο, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στην ποσότητα δεδομένου ότι και τα δυο, αν και υγιεινά, περιέχουν αρκετές θερμίδες.

«Το σώμα σας ξέρει καλύτερα.. θηλάστε!»

Λάθος 2: Δεν διαβάζετε τις ετικέτες τροφίμων. Τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι σίγουρα μια υγιεινή επιλογή, αλλά μπορεί επίσης να έχουν ζάχαρη, άρα και αρκετές θερμίδες. Η λύση είναι να διαβάζετε τα συστατικά πριν αγοράσετε τα αγαπημένα σας δημητριακά πρωινού. Επίσης, να τα καταναλώνετε πάντα με πρωτεΐνη, όπως ένα φλιτζάνι γάλα ή γιαούρτι.

Λάθος 3: Βάζετε μέλι. Ναι το μέλι είναι μια τροφή με ευεργετικές ιδιότητες, όμως δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι περιέχει τις ίδιες περίπου θερμίδες με τη ζάχαρη. Αυτό που μπορείτε να κάνετε ώστε να μη ξεφύγετε στα κιλά, είναι να προσθέτετε μέχρι ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι στο πρωινό σας γεύμα ή ρόφημα.

Καλύτερη η χρήση γλυκαντικού ή κανέλας

Λάθος 4: Βάζετε ζάχαρη και κρέμα γάλακτος στον καφέ σας. Μπορεί ο καφές σας να μην έχει θερμίδες, όμως μια λάθος επιλογή τον μετατρέπει σε θερμιδική βόμβα. Αν τον πίνετε γλυκό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο γλυκαντικό ή να βάζετε κανέλα ώστε να έχει μια επιπλέον γεύση.

Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα χορταστικό πρωινό, αλλά να θυμάστε ό,τι ακούγεται υγιεινό δεν σημαίνει ότι έχει λίγες θερμίδες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις