Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Scorpions – Alice Cooper ΟΑΚΑ 2022: Το ροκ δεν πεθαίνει ποτέ!
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Scorpions – Alice Cooper ΟΑΚΑ 2022: Το ροκ δεν πεθαίνει ποτέ!

Πάνω από 30.000 άνθρωποι παρακολούθησαν τη μεγαλειώδη συναυλία

“Καλησπέρα Αθήνα. Καλησπέρα Ελλάδα”, είπε ο αγέραστος Κλάους Μάινε κάνοντας για ακόμα μία φορά το ΟΑΚΑ να τρέμει. Με τη γαλανόλευκη να κυματίζει στη γιγαντοοθόνη που βρισκόταν πίσω από την σκηνή, οι Scorpions που αφιέρωσαν το τραγούδι τους «Wind of Change» στον ουκρανικό λαό, υπό το φως των κινητών περίπου 30.000 ανθρώπων, και η εκρηκτική εμφάνιση του αεικίνητου Alice Cooper που, αν και τραγούδησε πριν ακόμη πέσει η νύχτα, ξεσήκωσε τους θαυμαστές του. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, από 70άρηδες που έχουν ταυτίσει το γερμανικό συγκρότημα με τη νιότη τους αλλά και μικρά παιδιά, βίωσαν επί περίπου τρεις ώρες, μια αυθεντική ροκ εμπειρία, με οδηγούς εκείνους που έχουν γράψει πολλές και σημαντικές σελίδες στην ιστορία του μουσικού αυτού είδους.

Poison

Η συναυλία ξεκίνησε στις 19:30 και ενώ ο ήλιος ακόμη βρισκόταν ψηλά στον ουρανό, με τον Alice Cooper βγαίνει στη σκηνή καταχειροκροτούμενος. Ως άλλος ροκ μάγος, φορώντας μαύρο δερμάτινο παντελόνι, κόκκινο βελουτέ φράκο σακάκι, μαύρο ψηλό καπέλο και κρατώντας ένα μαστίγιο στο χέρι, ερμήνευσε τις πιο γνωστές επιτυχίες της πολύχρονης καριέρας του, δίνοντας τον ρυθμό στον κόσμο που τον αποθέωνε. Ευρισκόμενος σε εξαιρετική σωματική, αλλά και φωνητική φόρμα, ξεσήκωσε τα πλήθη, ερμηνεύοντας το πασίγνωστο «Poison».

Μετά από ένα μισάωρο διάλειμμα, λίγο πριν τις 10 το βράδυ, ανέβηκαν στη σκηνή οι Scorpions με φόντο μια τεράστια ελληνική σημαία και τον Κλάους Μάινε να λέει σε άπταιστα ελληνικά «καλησπέρα Αθήνα» και να ρωτά τον κόσμο «τι κάνετε;». Κι έπειτα το συγκρότημα ξεκίνησε το live του, το 27ο κατά σειρά που έχει δώσει σε ελληνικό έδαφος, αποδεικνύοντας, για πολλοστή φορά, πως υπάρχει ένας ισχυρός, ακλόνητος δεσμός ανάμεσα σε εκείνους και το ελληνικό κοινό. Σημείο της βραδιάς; Το συγκλονιστικό σόου του ελληνικής καταγωγής Μίκι Ντι (Μιχάλης Κυριάκος Δελαόγλου) που με τα ντραμς του έκανε ολόκληρο το στάδιο να “παγώσει”…

Μέχρι την ώρα που με τις ελληνικές σημαίες στις πλάτες μάς καληνύχτισαν, με την υπόσχεση πως σύντομα θα επιστρέψουν.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις