Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημοσκόπηση MRB 2022: Συρρικνώνεται η «ψαλίδα» ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση MRB 2022: Συρρικνώνεται η «ψαλίδα» ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση MRB 2022: Το ποσοστό των αναποφάσιστων βρίσκεται στο 14%, αρκετά μειωμένο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση

Στο 7,2% διαμορφώνεται η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία δημοσκόπησης της MRB που δόθηκε στη δημοσιότητα. Στην πρόθεση ψήφου προηγείται το κόμμα της ΝΔ λαμβάνοντας το 29,3% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,1% (Διαφορά 7,2%). Στην τρίτη θέση με διψήφιο ποσοστό βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ (12,2%), στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ (4,7%), στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Ελληνική Λύση (4,5%) και στην έκτη θέση το Μέρα25 (3,1%). Αρκετά αυξημένο είναι το ποσοστό που συγκεντρώνουν τα μη κοινοβουλευτικά κόμματα, με τους Έλληνες για την Πατρίδα και την Εθνική Δημιουργία να ξεχωρίσουν με ποσοστά μεγαλύτερα της μονάδας.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων στο 14%

Το ποσοστό των αναποφάσιστων βρίσκεται στο 14%, αρκετά μειωμένο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση (18%). Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει συσπείρωση στο 79,8% ενώ έχει αρχίσει να αυξάνεται και η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ (73,4%). Το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζει υψηλότερο ποσοστό Αδιευκρίνιστης Ψήφου μεταξύ των Ψηφοφόρων που το επέλεξαν στις
τελευταίες εκλογές. Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, στο ερώτημα ποιο κόμμα θεωρείται κατάλληλο για την αντιμετώπιση των σοβαρών θεμάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, το 26,1% επιλέγει τη ΝΔ έναντι ποσοστού 18,3% που προτιμά τον ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 10,2%, το ΚΚΕ 4,2%, η Ελληνική Λύση με 4,3%, το ΜέΡΑ25 με 2,7% ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 3,5%.

Σημαντική παράμετρο συνιστά το γεγονός ότι το 25,1% των ερωτηθέντων θεωρεί πως κανένα κόμμα δεν είναι κατάλληλο να αντιμετωπίσει τα σοβαρά θέματα. Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο αφορά την ικανότητα διακυβέρνησης (δίπολο) σε ό,τι αφορά τα δύο μεγάλα κόμματα. Ειδικότερα, στο ερώτημα ποιο κόμμα από τα δύο (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 33,5%, έναντι ποσοστού 25,7% που επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ. Και σε αυτή την περίπτωση η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα διαμορφώνεται στις 7,8 ποσοστιαίες μονάδες. Άλλο κόμμα επιλέγει το 8,3% των ερωτηθέντων, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό (29,3%) απαντά «κανένα κόμμα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις