Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

14

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Παραίτηση Τζόνσον: Ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία
ΚΟΣΜΟΣ

Παραίτηση Τζόνσον: Ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία

Ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία: Θα παραιτηθεί σήμερα ο Τζόνσον, λέει το BBC

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Βρετανία: Οι παραιτήσεις των υπουργών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και φαίνεται πως πλέον είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί σήμερα ο Μπόρις Τζόνσον. Όπως ανέφερε νωρίτερα ο πολιτικός συντάκτης του Sky News, Σαμ Κόουτς, επικαλούμενος πηγή των Τόρηδων, ένα στρατόπεδο εντός της Ντάουνινγκ Στριτ ετοιμάζει δήλωση παραίτησης για τον Μπόρις Τζόνσον – αν και δεν είναι σίγουρο εάν θα την διαβάσει ο Βρετανός πρωθυπουργός. Την είδηση επιβεβαίωσε και δεύτερη πηγή του δημοσιογράφου – αυτή τη φορά κυβερνητική και όχι κομματική – η οποία λέει ότι υπάρχουν πράγματι ενδείξεις πως ετοιμάζεται δήλωση παραίτησης. Ωστόσο, σημειώνει πως η παράταξη που στηρίζει τον Μπόρις Τζόνσον και τον ενθαρρύνει να συνεχίσει τη μάχη, δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης. Μάλιστα, πηγή των Συντηρητικών λέει πως ο σύμβουλος πολιτικής του πρωθυπουργού, ο Άντριου Γκρίφιθς είναι αυτός που τον «κουρδίζει και του λέει να κρατηθεί».

Από την άλλη, υπήρχαν πιέσεις χθες από υπουργούς του προκειμένου να προχωρήσει σε παραίτηση. Όπως αναφέρει η πολιτική συντάκτρια του Sky News Μπεθ Ρίγκμπι, μιλώντας με ανώτερο υπουργό, του τόνισαν πως δεν μπορεί πλέον να «γεμίσει» την κυβέρνησή του καθώς δεν μπορεί να βρει άτομα να αντικαταστήσουν όσους παραιτήθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο και πως δεν είναι βιώσιμο να συνεχίσει. Ο ίδιος βέβαια , από την πλευρά του, προσπαθούσε να τους ενθαρρύνει να μείνουν μαζί του και να παλέψουν μαζί.

Τα πράγματα φαίνεται πως έχουν δυσκολέψει για τον Μπόρις Τζόνσον ακόμη περισσότερο, καθώς, σύμφωνα πάντα με το Sky News και την πηγή στο υπουργικό συμβούλιο, φαίνεται πως κάποιοι από την κορυφαία ομάδα του πρωθυπουργού λένε τώρα ότι συνειδητοποιούν πως το παιχνίδι τελείωσε και πως τελείωσε και για τον πρωθυπουργό. Το κλίμα έχει αντιστραφεί και φτάνουν στο σημείο όπου προσπαθούν να τον πείσουν να παραιτηθεί. Ίσως, σημειώνει η πηγή στο Sky News να περιμένουμε μια παραίτηση από τον πρωθυπουργό σήμερα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις