Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Τσίπρας Βουλή: Σύγκρουση με προεκλογικό άρωμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Τσίπρας Βουλή: Σύγκρουση με προεκλογικό άρωμα

Μητσοτάκης - Τσίπρας Βουλή: Ερωτηματικό η διατύπωση που θα χρησιμοποιήσει ο πρωθυπουργός για τον χρόνο των εκλογών

Από την άγρια κόντρα για την ομιλία του πρωθυπουργού στην Ευρωβουλή, στο  Ελληνικό Κοινοβούλιο θα μεταφερθεί σήμερα η “μάχη” μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα. Η αντιπαράθεση με τον Δημήτρη Παπαδημούλη και τον Νίκο Ανδρουλάκη ήταν… προεόρτιο της σημερινής προ ημερησίας συζήτηση στην Βουλή για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης και το “ροκ” που αναμένεται ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Αλέξη Τσίπρα, πρωτίστως, αλλά και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία αμφισβήτηση της εθνικής της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας. Και είμαι σίγουρος ότι σε αυτόν τον διαρκή αγώνα θα σας έχουμε όλους συμπορευτές», δήλωσε προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός καυτηριάζοντας τον «αυταρχικό νεο-δεσποτισμό» της Τουρκίας και εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας να αντιμετωπίσει κάθε προκλητικότητα. Την Πέμπτη η κυβέρνηση συμπληρώνει τρία χρόνια διακυβέρνησης και μπαίνει στον τέταρτο που έχει προεκλογικό χαρακτήρα, ανεξάρτητα του πότε θα στηθούν οι κάλπες.

Οικονομία, ανάπτυξη, μείωση φόρων και εισφορών και στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων έναντι των αλλεπάλληλων κρίσεων της πανδημίας και της ενεργειακής ακρίβειας είναι ο πυρήνας της ατζέντας στην οποία επενδύει το Μαξίμου. Προεκλογικό άρωμα είχε και η συνάντηση που πραγματοποίησε στο Στρασβούργο με στελέχη της ΝΔ στην Ευρώπη. Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβε την δική του πρόθεση για εκλογές στο τέλος της τετραετίας, ζήτησε όμως από όλους να βρίσκονται σε εκλογική ετοιμότητα καθώς ξεκινά ούτως ή άλλως μια προεκλογική χρονιά.

 

Η εγγραφή Ελλήνων του εξωτερικού στους εκλογικούς καταλόγους

Τα στοιχεία για την εγγραφή Ελλήνων του εξωτερικού στους εκλογικούς καταλόγους δεν είναι ενθαρρυντικά, λόγω και των περιορισμών που υπάρχουν στο νόμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε προ ημερών ο Μάκης Βορίδης, έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους μόλις 2.000 απόδημοι. Άρα, είναι αναγκαία τόσο η κινητοποίηση για την εγγραφή όσο το δυνατόν περισσότερων, όσο και η δυνατότητα να κινητοποιηθούν και να έρθουν να ψηφίσουν στις εκλογές όσοι δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους.

Όσον αφορά βέβαια στον χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν σκοπεύει να πει κάτι περισσότερο από όσα έχει πει ως τώρα και συνοψίζονται στην επισήμανση ότι ο ίδιος προτίθεται να εξαντλήσει την θητεία για την οποία εξελέγη και ο μόνος λόγος για τον οποίο μπορεί να μεταβληθεί η πρόθεσή του είναι η επικράτηση τοξικού κλίματος διαρκείας στην αντιπαράθεση των κομμάτων.

Αν και οι πληροφορίες κυβερνητικών αξιωματούχων επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει λάβει τις οριστικές αποφάσεις του, τις οποίες προσδιορίζει για μετά τον Δεκαπενταύγουστο, θεωρείται σημαντική η διατύπωση που θα χρησιμοποιήσει. Πηγές, πάντως, κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου πιθανολογούσαν ότι θα προτρέψει τον κ. Τσίπρα να μην είναι ανυπόμονος για να υποστεί τη νέα ήττα που τον περιμένει, όπως τουλάχιστον δείχνουν οι δημοσκοπήσεις…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις