Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Euractiv δημοσιογράφος: Η Βεστάγκερ διαψεύδει το δημοσίευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Euractiv δημοσιογράφος: Η Βεστάγκερ διαψεύδει το δημοσίευμα

Euractiv δημοσιογράφος: Διαψεύδεται κατηγορηματικά το δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Βεστάγκερ έθεσε στον Έλληνα πρωθυπουργό θέμα αποτελεσματικότητας της ελληνικής δικαιοσύνης.

“Κατά τη διάρκεια της συνάντησής της την προηγούμενη εβδομάδα με τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη, η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος Βεστάγκερ δεν συζήτησε ζητήματα που σχετίζονται με τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα”. Η συγκεκριμένη απάντηση δόθηκε επισήμως από την Αριάνα Ποντέστα, εκπρόσωπο Τύπου για θέματα ανταγωνισμού στο γραφείο της Μαργκρέτε Βεστάγκερ. Η κ. Ποντέστα ερωτήθηκε σχετικά με το χθεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας “Euractiv” σύμφωνα με το οποίο η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με κύρια αρμοδιότητα την ψηφιακή εποχή και τον ανταγωνισμό, έθεσε Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θέμα αποτελεσματικότητας του ελληνικού δικαστικού συστήματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του “Euractive”, η Δανή Επίτροπος εφέρετο να έχει θίξει το θέμα της ανάγκης άμεσης μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος της Ελλάδος και πιο συγκεκριμένα της ταχύτητας απονομής δικαιοσύνης, δεδομένου ότι λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων πολλές επενδύσεις μένουν στον αέρα. Επιπλέον, στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρονταν ότι η κυρία Βεστάγκερ συνέδεσε το ζήτημα των μεταρρυθμίσεων στη Δικαιοσύνη με την εκταμίευση των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Σήμερα λοιπόν έρχεται η κατηγορηματική διάψευση από το γραφείο της.

Το επεισόδιο του Κ. Μητσοτάκη με τον Έλληνα δημοσιογράφο του Euractiv

Υπενθυμίζεται ότι χτες, κατά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ευρωκοινοβούλιο, ο Έλληνας δημοσιογράφος του Euractiv, συγγραφέας του ρεπορτάζ που διαψεύστηκε, απηύθυνε ερώτηση στον πρωθυπουργό, σχετικά με το επίμαχο ζήτημα. “Θυμίστε μου, από πού είστε εσείς;” ρώτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Έλληνα δημοσιογράφο του Euractiv.

Όταν ο πρωθυπουργός άκουσε το μέσο που εκπροσωπούσε, όπως και το Mega με το οποίο συνεργάζεται, πολύ ενοχλημένος επιτέθηκε στον δημοσιογράφο λέγοντάς του “γράψατε ψέματα. Η Βεστάνγκερ δεν μου είπε τίποτα τέτοιο. Όταν κάνετε ρεπορτάζ, να μας ρωτάτε κι εμάς”. Ο συντάκτης του Euractiv ρώτησε εάν αυτά αποτελούν επίσημη διάψευση του επίμαχου ρεπορτάζ. “Ναι και είναι on the record” απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα φέρεται να είπε στον δημοσιογράφο “γράφετε σαχλαμάρες”. Ο δημοσιογράφος απάντησε “με προσβάλλετε κε πρωθυπουργέ”. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: “Δεν πειράζει, θα το αντέξετε”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις