Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Ευρωκοινοβούλιο: Η δευτερολογία του πρωθυπουργού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Ευρωκοινοβούλιο: Η δευτερολογία του πρωθυπουργού

Μητσοτάκης Ευρωκοινοβούλιο: Τι υποστήριξε ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του

Απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις και τα σχόλια όσων έλαβαν το λόγο μετά από την ομιλία του στην Ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην δευτερολογία του.
O πρωθυπουργός ξεκίνησε την δευτερολογία του απαντώντας στην παρέμβαση Παπαδημούλη εκ μέρους της ομάδας της Αριστεράς: «Ο κ. Παπαδημούλης είπε ψευδώς ότι είμαστε πρώτοι στους θανάτους την περίοδο του κοβιντ. Είναι ψέμα, είναι λανθασμένο. Είναι απαράδεκτο να εμφανίζεστε σε αυτή την αίθουσα και να παρουσιάζετε ψεύδη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, εκ μέρους της σοσιαλιστικής ομάδας, ο πρωθυπουργός είπε: «Άκουσα με προσοχή τα όσα είπε για το Ταμείο Ανάκαμψης» – για να διαβεβαιώσει στη συνέχεια οι προτάσεις μας έχουν έντονο κοινωνικό πρόσημο, η κατάρτιση των ανέργων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Προγράμματα οριζόντιας εξοικονόμησης ενέργειας από το οποίο ωφελούνται όλα τα νοικοκυριά. Αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Ανδρουλάκης για τα ελληνοτουρκικά, ο πρωθυπουργός είπε ότι «η Τουρκία ανοιχτά αμφισβητεί την κυριαρχία μιας άλλης χώρας που είναι μέλος ΕΕ. Αυτό πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψιν τους οι χώρες σχετικά με τις επιλογές τους για τις πωλήσεις οπλικών συστημάτων σε τρίτες χώρες».

Για την ελευθερία των ΜΜΕ

Απαντώντας στα όσα είπε ο Μαλίκ Ασμάνι, από το Renew Europe σχετικά με την ελευθερία του Τύπου στην χώρα μας, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η Η Ελλάδα είναι χώρα που ο καθένας μπορεί να γράψει ό,τι θέλει, χωρίς λογοκρισία από την κυβέρνηση. Σήμερα δύο ενδεικτικά πρωτοσέλιδα από ελληνικές εφημερίδες  που με κατηγορούν ότι είμαι ψεύτης. Η ίδια ελευθερία του Τύπου ισχύει στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στο ίντερνετ. «Πιστεύει κανείς ότι χώρες όπως το Τσαντ έχουν μεγαλύτερη ελευθερία του Τύπου από την Ελλάδα;», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Για τα περί «επαναπροωθήσεων» στο Αιγαίο

Στο «απόλυτο δικαίωμα των κρατών μελών να προστατεύσουν τα σύνορα τους με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή», αναφέρθηκε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στην Τίνεκε Στρικ των Πρασίνων. «Χτυπάμε τα δίκτυα των διακινητών που εργαλειοποιούν ανθρώπους. Να σκέφτεστε για push-forwards, όχι pushbacks. Έχουμε Κοινή Δήλωση με την Τουρκία. Όταν ένα σκάφος φεύγει από τουρκικό λιμάνι, είμαστε αφελείς αν πιστεύουμε ότι αυτό συμβαίνει παρά τη γνώση της τουρκικής κυβέρνησης. Το 2020 η τουρκική κυβέρνηση εργαλειοποίησε το μεταναστευτικό, το ίδιο πήγε να κάνει ο Λουκασένκο. Να μην επαναλαμβάνουμε την τουρκική προπαγάνδα ότι αυτοί δεν κάνουν τίποτα και η Ελλάδα κακοποιεί τους μετανάστες.»

»Οι δομές σήμερα δεν έχουν καμία σχέση, καμία σύγκριση με τις δομές της προηγούμενης κυβέρνησης. Καμία σχέση με το κολαστήριο της Μόριας, την ντροπή της Μόριας που έγινε επί «ευαίσθητης» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ». Και ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε: Χθες υποδέχθηκα έναν 19 χρόνο μετανάστη από το Ιράν: έτσι αντιμετωπίζει αυτή η κυβέρνηση την ένταξη ανθρώπων που έφτασαν στις ακτές μας και έχουν δικαίωμα στην ένταξη.

Για το δημοψήφισμα του 2015

«Επτά  χρόνια πριν υπήρξε ένα δημοψήφισμα, το οποίο έσπρωξε την Ελλάδα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας», απάντησε ο πρωθυπουργός στα σχόλια του κ. Δημήτρη Παπαδημούλη. «Κάνατε την περίφημη κωλοτούμπα, υπογράψατε το τρίτο μνημόνιο και καταδικάσατε την Ελλάδα σε τέσσερα χρόνια αχρείαστης λιτότητας. Γι’ αυτό σας καταψήφισε ο κόσμος και μας εξέλεξε για να επαναφέρουμε τη χώρα στη σωστή πορεία», πρόσθεσε.

Προανήγγειλε ότι αύριο στη Βουλή θα δώσει  απαντήσεις για την Νοβάρτις, ενώ επεσήμανε ότι  «2 από τους πιο στενούς συνεργάτες του κ. Τσίπρα, ο υπουργός για τη Διαφθορά, έχουν παραπεμφθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και ένας ακόμα υπουργός του Τσίπρα για επέμβαση στη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών. Αυτό είναι το ταμείο σας: έχετε δύο υπουργούς που θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Να μιλήσουν τα στοιχεία», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις