Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βαθμολογίες Πανελλαδικών 2022: Ανακοινώνονται αύριο οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων
ΕΛΛΑΔΑ

Βαθμολογίες Πανελλαδικών 2022: Ανακοινώνονται αύριο οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων

Βαθμολογίες Πανελλαδικών 2022: Οι υποψήφιοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα ηλεκτρονικά και με sms

Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας, την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022, αναμένεται να βγούν οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων στις Πανελλήνιες 2022. Ειδικότερα, το Υπουργείο Παιδείας δρομολόγησε την ανακοίνωση των βαθμολογιών των ειδικών μαθημάτων την Τετάρτη 6-7-2022, σύμφωνα με έγγραφο το οποίο στάλθηκε στα Βαθμολογικά Κέντρα. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους χαρακτήρες.

Παράλληλα, θα γνωστοποιηθούν οι βαθμοί στους υποψηφίους με τη διαδικασία μέσω μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο (sms). Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Δ.Ε. την Τετάρτη 6-7-2022 θα λάβουν από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, καταστάσεις σε μορφή pdf ανά Λύκειο με τους βαθμούς στα ειδικά μαθήματα, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι. Οι συγκεκριμένες καταστάσεις θα εκτυπωθούν και θα αναρτηθούν στην προθήκη ανακοινώσεων του οικείου Λυκείου, προς ενημέρωση των υποψηφίων.

Το μηχανογραφικό

Η ανακοίνωση των βαθμών στα ειδικά μαθήματα είναι η «τελευταία πράξη» των πανελλαδικών εξετάσεων για φέτος. Από την Τετάρτη και μετά όλοι οι υποψήφιοι έχοντας πια στα χέρια τους τα μόρια, που συγκέντρωσαν σε όλα τα μαθήματα θα μπορούν να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού.

Όπως επισημαίνουν οι καθηγητές πρόκειται για μια ιδιαίτερα δύσκολη δουλειά και οι μαθητές θα πρέπει να αναζητήσουν βοήθεια ώστε να καταφέρουν να κάνουν σωστές επιλογές. Πέρα από τα μόρια που συγκέντρωσαν θα πρέπει να συνυπολογίσουν πολλούς ακόμη παράγοντες αλλά το κυριότερο είναι ν΄ ακολουθήσουν τις πραγματικές τους επιθυμίες εφόσον αυτό βέβαια είναι εφικτό.

Επίσης, όσοι δεν έχουν πιθανότητες να εισαχθούν σε κάποιο τμήμα των ΑΕΙ ή να εισαχθούν σε κάποιο που δεν τους ενδιαφέρει καλό θα ήταν να μελετήσουν το παράλληλο μηχανογραφικό με τις ειδικότητες των ΙΕΚ ή να αναζητήσουν από τώρα κιόλας «εναλλακτικές σπουδές» σε κολέγια, πανεπιστήμια του εξωτερικού ή τα ιδρύματα της Κύπρου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις