Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / «Νήπια σε δράση» στο Δήμο της Νέας Σμύρνης
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Νήπια σε δράση» στο Δήμο της Νέας Σμύρνης

«Νήπια σε δράση»: Ο Δήμος Νέας Σμύρνης συνεχίζει τα προγράμματα απασχόλησης για τα παιδιά

Τα Νήπια σε Δράση είναι ένα νέο πρόγραμμα που εφαρμόζει ο Δήμος Νέας Σμύρνης για να καλύψει δημιουργικά τον χρόνο των παιδιών των νηπιαγωγείων αλλά και να δώσει την δυνατότητα στους γονείς να συνεχίζουν απρόσκοπτα τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις. Ολοκληρώθηκε η πρώτη περίοδος του νέου προγράμματος «Νήπια σε Δράση», με τη συμμετοχή 220 προνηπίων και νηπίων της πόλης και ξεκινάει ο δεύτερος κύκλος. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Νέας Σμύρνης Πολύδωρο Συρίγο «Ο βασικός στόχος ήταν να καλύψουμε την ανάγκη δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών με το που κλείνουν τα Νηπιαγωγεία. Πρόκειται για μια νέα κοινωνική παροχή για τους εργαζόμενους γονείς, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Χαρούμενα παιδικά πρόσωπα, εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, ασφαλείς καινούργιες εγκαταστάσεις αποτελούν το τρίπτυχο της επιτυχίας του νέου αυτού θεσμού.

Δίπλα σε κάθε οικογένεια, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα παιδιά της πόλης μας, συνεχίζουμε να δημιουργούμε τις καλύτερες προϋποθέσεις για μια σύγχρονη αστική κοινωνική ζωή σε κάθε γειτονιά της πόλης μας.

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης καινοτομεί και επενδύει στην εκπαίδευση ως βασικό πυλώνα της αναπτυξιακής μας πολιτικής. Είμαστε δίπλα στους πολίτες για μια σύγχρονη πόλη φιλική σε όλους μας. Συνεχίζουμε τη δράση μας με την δεύτερη περίοδο που ξεκινάει σήμερα Δευτέρα 4/7/2022». Η μεγάλη συμμετοχή δείχνει πως το πρόγραμμα ήταν αναγκαίο για την πόλη και σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος της Νέας Σμύρνης σκοπεύει να το ενισχύσει περαιτέρω καθώς οι ανάγκες για δημιουργική απασχόληση των παιδιών κατά τους θερινούς μήνες φαντάζει πιο αναγκαία από ποτέ. Μην λησμονούμε πως τα παιδιά με αυτό τον τρόπο «αναπληρώνουν» δημιουργικά και τις ώρες που αναγκαστικά και λόγω πανδημίας έμειναν εκτός κοινωνικών δραστηριοτήτων.

person holding white and gray stone
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις