Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπές στις παραλίες: Άλλοι δροσίζονταν κι άλλοι…. άνοιγαν αυτοκίνητα
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπές στις παραλίες: Άλλοι δροσίζονταν κι άλλοι…. άνοιγαν αυτοκίνητα

Τέσσερις δράστες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς

Οι λουόμενοι, σε παραλία της Στυλίδας αναζητούσαν δροσιά στη θάλασσα και μια οργανωμένη σπείρα τους «έκαιγε» με διαρρήξεις στα σταθμευμένα αυτοκίνητά τους, από τα οποία τα μέλη της, άρπαζαν αθέατοι ό,τι έβρισκαν αξίας.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τέσσερις δράστες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς, να έχουν παραβιάσει την πόρτα σταθμευμένου Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, στην παραλία Αχλάδι και να έχουν αφαιρέσει από το εσωτερικό του μία φωτογραφική μηχανή, η οποία κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της. Κατά την αστυνομική έρευνα, που ενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, νωρίτερα στην ίδια περιοχή, διέπραξαν ακόμη μία κλοπή από σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσαν μία τσάντα που περιείχε χρηματικό ποσό, καθώς και μία απόπειρα κλοπής από σταθμευμένο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο. Από τους Αστυνομικούς κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες, ως μέσο διευκόλυνσης για την τέλεση εγκληματικών ενεργειών.

Επιπλέον, από το εσωτερικό του οχήματος, κατασχέθηκαν μία τσάντα πλάτης, ένα κινητό τηλέφωνο, ένα ρολόι χειρός και διάφορα εργαλεία (κατσαβίδι, σιδηροπρίονο κ.λ.π.). Επίσης,  στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες  αξιόποινες πράξεις. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν  στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Oι θερινές περιπολίες της ΕΛΑΣ

Στην επίσημη ενημέρωση αναφέρεται ακόμη ότι  «από την  Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, από την αρχή της φετινής θερινής περιόδου, δόθηκαν εντολές προς τις υφιστάμενες Διευθύνσεις Αστυνομίας της Περιφέρειάς μας, για την πραγματοποίηση περιπολιών με σκοπό αφενός μεν την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών και αφετέρου δε για την αποτροπή κλοπών από χώρους στάθμευσης σε περιοχές λουόμενων.

Οι περιπολίες αυτές θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, με στόχο την προστασία και ασφάλεια των συμπολιτών μας». Καθώς όσο προχωρά το καλοκαίρι τα κρούσματα διαρρήξεων σταθμευμένων οχημάτων στις παραλίες αυξάνονται με αποτέλεσμα πολλοί λουόμενοι να μένουν ακόμη και χωρίς… ρούχα και χρήματα, παρόμοιες οδηγίες έχουν δοθεί σε όλες τις παραθαλάσσιες περιοχές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις