Πυροβολισμοί Κάτω Πατήσια: Νύχτα θρίλερ στην Αθήνα – Το χρονικό

ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβολισμοί Κάτω Πατήσια: Νύχτα θρίλερ στην Αθήνα – Το χρονικό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Πυροβολισμοί Κάτω Πατήσια: Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν

03.07.2022 | 08:04

Σκηνές άγριας Δύσης τη νύχτα του Σαββάτου σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους, σήμαναν συναγερμό στην Αστυνομία και προκάλεσαν αναταραχή στους κατοίκους και τους διερχόμενους των δύο περιοχών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σε διαδοχικές ένοπλες συμπλοκές, μεταξύ Αλβανών κακοποιών αρχικά και σε ένοπλη επίθεση από έναν εκ των δραστών  κατά αστυνομικών στη συνέχεια, ένας Αλβανός έπεσε νεκρός, δύο εμπλεκόμενοι τραυματίστηκαν, όπως τραυματίστηκαν, ευτυχώς είναι εκτός κινδύνου και δύο αστυνομικοί που δέχθηκαν πυρά. Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε μία γυναίκα οδηγός του οχήματος των πιστολέρο η οποία ανακρινόταν όλη τη νύχτα στην Ασφάλεια Αττικής. Το αιματηρό θρίλερ με τους δύο νεκρούς και τους τέσσερις τραυματίες, ξεκίνησε στη Αρχικά στη συμβολή των οδών Νάζου και Κουρτίδου στα Πατήσια. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ξέσπασε λογομαχία μεταξύ συνολικά επτά Αλβανών, οι οποίοι σαν αντίπαλες συμμορίες, επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα.

Από το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε η γυναίκα, πυροβόλησε κατά των  επιβατών του άλλου οχήματος, ο άνδρας που επέβαινε ως συνοδηγός. Από τα πυρά σκοτώθηκε ένας άνδρας. Ο δράστης της δολοφονίας πήδηξε από το αυτοκίνητο και η γυναίκα επιχειρώντας να διαφύγει έπεσε πάνω σε δύο άνδρες του άλλου αυτοκινήτοιυ, οι οποίοι είχαν κατέβει και τους παρέσυρε τραυματίζοντάς τους. Εκεί πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, επενέβησαν οι πρώτοι αστυνομικοί που έφθασαν και συνέλαβαν τη γυναίκα οδηγό.

Ο δράστης, όμως της δολοφονίας, φέρεται τρέχοντας να ανάγκασε έναν οδηγό αυτοκινήτου Toyota Yaris, να κατέβει με την απειλή πιστολιού. Μπήκε ο ίδιος στη θέση του οδηγού και με ιλιγγιώδη ταχύτητα κατευθύνθηκε προς τους Αναργύρους. Εκεί συνέβη κάτι απίστευτο. Ενώ είχε δοθεί ήδη σήμα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΄Αμεσης Δράσης για αναζήτηση του Yaris με το οποίο είχε διαφύγει, ο δράστης της δολοφονίας διέπραξε και ένοπλη ληστεία σε μπάρ! Στη λεωφόρο Δημοκρατίας αστυνομικοί περιπολικού τον εντόπισαν και επιχείρησαν με ηχητικά και φωτεινά  σήματα να τον σταματήσουν.

Και οι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν

Εκείνος άνοιξε πυρ να εκτελέσει και τους αστυνομικούς. Και οι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τις σφαίρες ο ένας στο στήθος, ο άλλος στο πόδι. Αιμόφυρτοι και πριν τους αποτελειώσει ο δράστης που ήταν σε παροξυσμό, ανταπέδωσαν  τους πυροβολισμούς και ο κακοποιός έπεσε νεκρός

Στα δύο σημεία, όπου είχε βαφτεί η άσφαλτος με αίμα, έσπευσαν εκατοντάδες αστυνομικοί απ’ όλες τις Υπηρεσίες. Οι δύο αστυνομικοί τραυματίες μεταφέρθηκαν στο  401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Εκεί τους επισκέφθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος, αρχικά,  σε σχετικό του σχόλιο στο twitter, ανέφερε: «Δυο αστυνομικοί αντιμετώπισαν στα Πατήσια κακοποιούς που αντάλλασσαν πυροβολισμούς, ο ένας κακοποιός νεκρός. Έσωσαν με αυτοθυσία τους πολίτες, τραυματίστηκαν και οι δυο, ευτυχώς ελαφρά. Είμαστε στο 401 μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και ενημερωθήκαμε από τους γιατρούς. Όλα θα πάνε καλά». Λίγο αργότερα ο Τάκης Θεοδωρικάκος,  σε επίσημη ανακοίνωση αναφέρθηκε ότι συνομίλησε με τους δύο τραυματίες αστυνομικούς και ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας τους.

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωρικάκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Μιλήσαμε με τους δύο αστυνομικούς μας, μαζί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι γιατροί μας ενημερώνουν ότι είναι εκτός κινδύνου. Θέλω να πω δημοσίως ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δύο αστυνομικούς γιατί έδρασαν με αυτοθυσία για να σώσουν τους πολίτες στα Πατήσια από τους δύο κακοποιούς. Πληροφορηθήκαμε τα νέα καθώς ήμασταν δίπλα στους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, σε μια δύσκολη γειτονιά, όπου και εκεί ενισχύονται καθημερινά όλο και περισσότερο τα μέτρα αστυνόμευσης με σκοπό να στηριχθεί το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών. Και πάλι ευχαριστώ στους δύο αστυνομικούς για τον επαγγελματισμό τους και την αποφασιστικότητα τους».

Exit mobile version