Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πιστολέρο Πατήσια: Δύο φορές είχε συλληφθεί ο 48χρονος
ΕΛΛΑΔΑ

Πιστολέρο Πατήσια: Δύο φορές είχε συλληφθεί ο 48χρονος

Πιστολέρο Πατήσια: Σεσημασμένος για διακίνηση ναρκωτικών ο 48χρονος Αλβανός

Σεσημασμένος και γνωστός στις Αρχές είναι ο 48χρονος πιστολέρο στα Κάτω Πατήσια, που σκότωσε ένα άτομο και τράπηκε σε φυγή. Ο αλβανικής καταγωγής κακοποιός, που σκόρπισε τον τρόμο στο κέντρο της Αθήνας, είναι παλιός γνώριμος στην ΕΛΑΣ για διακίνηση ναρκωτικών. Σύμφωνα με το MEGA, ο 48χρονος πιστολέρο είχε συλληφθεί δύο φορές. Συγκεκριμένα, είχε συλληφθεί από αξιωματικούς της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής στις αρχές Ιουνίου του 2022 για διακίνηση κοκαΐνης. Μάλιστα, ποσότητα κοκαΐνης είχε βρεθεί σε υπό επισκευή ΙΧ που είχε έξω από το φανοποιείο του στα Σεπόλια. Το 2017 είχε κατηγορηθεί για οργάνωση κλοπής οχήματος.

Ο 48χρονος έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, αφού πρώτα είχε αδειάσει το δικό του όπλο προς το μέρος τους τραυματίζοντάς τους ελαφρά. Οι δύο αστυνομικοί, 30 και 31 ετών που βρέθηκαν αντιμέτωποι μαζί του, δέχθηκαν πυρά, ο ένας στο στήθος και τα πόδια και ο δεύτερος στα πόδια.

Σεσημασμένος και ο δεύτερος από τους τρεις νεκρούς

Ο 46χρονος Γεϊζά Αρνάντο, επίσης αλβανικής καταγωγής, είναι ο δεύτερος από τους τρεις νεκρούς του αιματηρού ξεκαθαρίσματος, κι εκείνος με βαρύ ποινικό μητρώο για ναρκωτικά, κλοπές, οπλοκατοχή και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Θανάσιμα τραυματίστηκε και ένας 23χρονος που επέβαινε στο ίδιο όχημα, ένα από τα αυτοκίνητα που “εγκλώβισαν” τη μαύρη Μερσεντές. Σεσημασμένη είναι και η 43χρονη συνοδηγός του 48χρονου Αλβανού πιστολέρο, στην τσάντα της οποίας βρέθηκε ένα όπλο τύπου “ζάσταβα”. Ο 46χρονος που έπεσε νεκρός στη φονική συμπλοκή αποφυλακίστηκε το 2015 παρά τα σοβαρά αδικήματα

Ο 46χρονος είχε κατηγορηθεί για την ίδια υπόθεση ναρκωτικών το 2022 και είχε αφεθεί ελεύθερος, ενώ είχε συλληφθεί τουλάχιστον 10 με 15 φορές από τα αστυνομικά τμήματα του Αγίου Παντελεήμονα, Πατησίων και Ψυχικού για ναρκωτικά, κλοπές και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η 43χρονη που συμμετείχε στη συμπλοκή έχει συλληφθεί 22 φορές

Η 43χρονη που συμμετείχε στη συμπλοκή έχει συλληφθεί 22 φορές για τον νόμο περί σωματεμπορίας. Πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρχαν διαφορές μεταξύ των δύο ποινικών για υποθέσεις ναρκωτικών και φαίνεται πως είχαν καυγαδίσει λίγες ώρες νωρίτερα πριν την συμπλοκή. Μέσα σε δύο χρόνια έχουν σημειωθεί 15 συμπλοκές μεταξύ συμμοριών στην Αττική. Για το πρωτοφανές αιματηρό περιστατικό έχουν προσαχθεί άλλα πέντε άτομα και έχουν κατασχεθεί δύο πιστόλια, τρία αυτοκίνητα και μια μοτοσυκλέτα.

Αυτόπτης μάρτυρας: “Είχε πάθει αμόκ, πυροβολούσε ασταμάτητα”

Για το μακελειό που εκτυλίχθηκε στο κέντρο της Αθήνας μίλησε στην ΕΡΤ μάρτυρας, που βρισκόταν ακριβώς στο σημείο του φονικού ραντεβού και περιγράφει λεπτομερώς τι συνέβη. “Είχε πάθει αμόκ, πυροβολούσε ασταμάτητα και προς όλες τις κατευθύνσεις”, αναφέρει για τον δράστη. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, την ώρα που ο δράστης βρισκόταν με την 43χρονη μέσα σε αυτοκίνητο, εμφανίστηκαν άλλα δύο οχήματα και ένα μηχανάκι. Ένας από αυτούς πλησίασε στο παράθυρο του δράστη και τον γρονθοκόπησε.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, υπήρξε αρχικά διαπληκτισμός μεταξύ των δραστών και στη συνέχεια, ο δράστης βγήκε από το αμάξι και άρχισε μαινόμενος να πυροβολεί, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση και πανικός στην περιοχή. Η γυναίκα οδηγός συνελήφθη στο σημείο, ενώ ο άντρας πιστολέρο λίγα μέτρα πιο κάτω από τον τόπο της αιματηρής συμπλοκής έκλεψε ένα ΙΧ, με το οποίο κινήθηκε προς τους Αγίους Αναργύρους. Κατά τον αυτόπτη μάρτυρα, επιχείρησαν να αλλάξουν μεταφορικό μέσα, αφού είχαν παρασύρει με το αρχικό τους αμάξι έναν από αυτούς με τους οποίους διαπληκτίστηκαν.

Στη θέα των αστυνομικών πυροβόλησε εναντίον τους τραυματίζοντας δυο εξ αυτών. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Ο αυτόπτης μάρτυρας θορυβήθηκε σε μεγάλο βαθμό από το συμβάν αλλά πιο συγκεκριμένα από τη μανία του δράστη. Αναφέρει πως “μέχρι να επιβιβαστεί στο επόμενο αμάξι, συνέχισε να πυροβολεί προς όλες τις κατευθύνσεις, χωρίς να υπολογίζει τίποτα!”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις