Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Δήμος Αχαρνών: Δορυφόροι και τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία του
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Αχαρνών: Δορυφόροι και τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία του

Δήμος Αχαρνών: H συλλογή δορυφορικών δεδομένων υψηλής ανάλυσης θα γίνεται από όλες τις διαθέσιμες υπηρεσίες της ESA, της NASA

Ένα καινοτόμο σύστημα που με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης θα μπορεί να προβλέψει την επικινδυνότητα για εκδήλωση πυρκαγιάς καλωσορίζει ο Δήμος Αχαρνών, τη φετινή αντιπυρική περίοδο. Η «έξυπνη» δασική επιτήρηση ξεκίνησε από την 1η Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Το σύστημα αυτό διατίθεται χωρίς κόστος για τον Δήμο Αχαρνών και έγκειται στη συλλογή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο και συνθήκες τα οποία κατά την επεξεργασία τους, μπορούν να εντοπίσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Δήμο και την ευρύτερη περιοχή.

H συλλογή δορυφορικών δεδομένων υψηλής ανάλυσης θα γίνεται, όπως αναφέρει ο Δήμος, από όλες τις διαθέσιμες υπηρεσίες της ESA, της NASA, και από το σύνολο των δορυφόρων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συλλογή των στοιχείων θα πραγματοποιείται με σύγχρονες υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), Βαθιάς Μάθησης (Deep Learning) και προηγμένων εφαρμογών Γεωπαρατήρησης (Advance GIS). Στη διαδικασία θα περιλαμβάνονται δώδεκα παράμετροι ανάλυσης εδάφους, κλίματος και υψηλής ακρίβειας μετεωρολογικών δεδομένων.

Κάθε εβδομάδα ο Δήμος Αχαρνών θα παραλαμβάνει αναλυτική και λεπτομερή «πρόβλεψη» για τις επόμενες επτά ημέρες με τα σημεία υψηλής επικινδυνότητας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις