Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

11

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κιλιτσντάρογλου – Ελλάδα: Προκαλεί τον Ερντογάν για εισβολή στα ελληνικά νησιά
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κιλιτσντάρογλου – Ελλάδα: Προκαλεί τον Ερντογάν για εισβολή στα ελληνικά νησιά

Κιλιτσντάρογλου - Ελλάδα: Ο Κιλιτσντάρογλου κατηγορεί τον Τούρκο Πρόεδρο για ελαστικότητα απέναντι στην Ελλάδα

Ξεπέρασε για ακόμα μια φορά τα όρια με τις δηλώσεις του ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος ουσιαστικά “προτείνει” στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εισβάλλει στα ελληνικά νησιά. Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε έναν ακραίο ισχυρισμό, δίνει το παράδειγμα της Κύπρου και απευθύνεται στον Τούρκο Πρόεδρο λέγοντας του πως “Δες τι έκανε ο Ετσεβίτ στην Κύπρο. Εσύ τι έχεις κάνει αδερφέ μου;”. “Ο αείμνηστος Μπουλέντ Ετσεβίτ είχε ανακοινώσει ότι “από αυτή την ώρα οι μονάδες μας είναι στα εδάφη της Κύπρου για να προστατέψουν τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων”. Είπε πως “έκαναν απόβαση στα εδάφη της Κύπρου. Τελείωσε!”

Και συνέχισε: “Όταν καταπατούσαν τα 18 νησιά, όταν στρατιωτικοποιούσαν τα νησιά που δεν πρέπει να στρατιωτικοποιούνται σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης, όταν εγώ το 2017 στη συνάντηση του κόμματος δήλωνα “Φίλε! Γιατί δεν λες τίποτα;”, κανείς δεν είπε τίποτα, ούτε έκανε κάτι και τώρα λέει “γιατί τα στρατιωτικοποιείτε;” Που ήσουν αδερφέ μου; Τώρα το έμαθες αυτό;”.

Μόλις μερικές ημέρες πριν ο Κιλιτσντάρογλου είχε κατηγορήσει τον Τούρκο Πρόεδρο για ελαστικότητα απέναντι στην Ελλάδα αποκαλώντας τον νταή και πως δεν κάνει τίποτα για τα νησιά ”υπό κατοχή”, σε άλλο ένα παραλήρημά του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις