Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μητέρα Αλέξη Γρηγορόπουλου: «Δεν θα ξέρω μέχρι το τέλος της ζωής μου γιατί έχασα το παιδί μου»
ΕΛΛΑΔΑ

Μητέρα Αλέξη Γρηγορόπουλου: «Δεν θα ξέρω μέχρι το τέλος της ζωής μου γιατί έχασα το παιδί μου»

Μητέρα Αλέξη Γρηγορόπουλου: «Θεωρώ τον Κορκονέα αμετανόητο δολοφόνο – Θα απορώ πάντα γιατί έχασα το παιδί μου»

Την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας να αφεθεί ελεύθερος ο Επαμεινώνδας Κορκονέας για τη δολοφονία του γιου της, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, σχολίασε στην ΕΡΤ η Τζίνα Τσαλικιάν. Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενη στην απόφαση για την απελευθέρωση του δολοφόνου του παιδιού της, είπε: «Αισθάνθηκα τεράστια απογοήτευση, είναι από τις μελανότερες σελίδες της ιστορίας και θέλω να παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις να διορθωθεί αυτό. Θεωρώ ότι θα ασκηθεί καινούρια έφεση από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου». Περιγράφοντας τι έγινε στην τελευταία δίκη, είπε:«Ήμασταν σαν διακοσμητικά πρόσωπα στην αίθουσα». Η κ. Τσαλικιάν είπε ότι δεν έχει ακόμα απάντηση γιατί δολοφονήθηκε το παιδί της και μάλιστα για να δείξει πόσο αμετανόητος και ψυχρός ήταν ο Επαμεινώνδας Κορκονέας θύμισε τι είχε πει στην σύζυγό του λίγο μετά την δολοφονία του Αλέξανδρου. Τη φράση: «Μαράκι κάτι συνέβη στην δουλειά εγώ θ’ αργήσω σήμερα».

«Όπως αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία δεν υπήρχαν επεισόδια και συμπλοκές στο σημείο που διαπράχθηκε το έγκλημα. Ο ίδιος ο Κορκονέας στην ομολογία του είπε ότι απάντησε ψέματα για να δικαιολογήσει την χρήση όπλου και να έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση από το πειθαρχικό συμβούλιο», είπε η κ. Τσαλικιάν. Αναφέρθηκε επίσης σε όλους όσοι – όπως είπε – λένε από εδώ και από εκεί ότι ο Αλέξανδρος ήταν αναρχικός μαθητής. «Προσπαθούν κάποιοι να καπηλευτούν την μνήμη του και ενισχύουν τα μυθεύματα Κορκονέα. Πιστεύουν τα μυθεύματα Κορκονέα και όχι το βίντεο της δολοφονίας», είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Τσαλικιάν ρωτήθηκε για το τι πιστεύει πως έγινε και γιατί δολοφονήθηκε το παιδί της και η απάντησή της ήταν γροθιά στο στομάχι: «Δεν έχω καμία απάντηση γιατί δολοφόνησαν τον Αλέξανδρο και δεν θα ξέρω μέχρι το τέλος της ζωής μου γιατί έχασα το παιδί μου».

Δείτε το σχετικό βίντεο της ΕΡΤ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις