Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ουρακοτάγκος ΚΑΡΠΑ: Η συγκλονιστική διάσωση του ζώου
ΚΟΣΜΟΣ

Ουρακοτάγκος ΚΑΡΠΑ: Η συγκλονιστική διάσωση του ζώου

Ουρακοτάγκος ΚΑΡΠΑ: Το ζώο παραλίγο να πνιγεί, αλλά χάρη στον φύλακα του ζωολογικού σώθηκε την τελευταία στιγμή

Ο φύλακας του ζωολογικού κήπου έσωσε τον ουρακοτάγκο, τον έσυρε στην ακτή και τον επανέφερε με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Το τυχερό όπως αποδείχθηκε ζώο, είχε γλιστρήσει σε μία τάφρο ενώ προσπαθούσε να φθάσει την τροφή που του είχαν πετάξει οι τουρίστες. Το βίντεο δείχνει τον ουρακοτάγκο να πέφτει στο νερό σε μία τάφρο που περιβάλλει το κλουβί του στο Vinpearl Safari Park στο Βιετνάμ. Το ζώο φαίνεται να χτυπά τα χέρια του στον αέρα πριν βυθιστεί κάτω από την επιφάνεια του νερού. Όμως ένας φύλακας του ζωολογικού κήπου αντέδρασε γρήγορα, πήδηξε στο νερό και έσωσε το ζώο.

Ένας άλλος ουρακοτάγκος ορμάει στην άκρη της τάφρου σε μια προφανή προσπάθεια να τον βοηθήσει σε μια τρομακτική σκηνή. Ο φύλακας όμως πήρε την κατάσταση στα χέρια του και ντυμένος, πήδηξε στο νερό από ένα κοντινό μονοπάτι, ενώ κρατούσε ένα σωσίβιο. Καθώς οι θεατές παρακολουθούσαν τη διάσωση να εκτυλίσσεται μπροστά τους, ο φύλακας του ζωολογικού κήπου φαίνεται να κολυμπάει με τον πίθηκο στην αγκαλιά του -με αρκετή δυσκολία- προς την ακτή. Αγωνίζεται να σηκώσει τον ουρακοτάγκο στη τσιμεντένια ράμπα, αλλά τελικά τα κατέφερε και τον έσυρε στο λόφο.

Ο φύλακας κάνει ΚΑΡΠΑ για να σώσει τον ουρακοτάγκο

Άλλα πλάνα δείχνουν τον φύλακα του ζωολογικού κήπου να αναβιώνει τον ουρακοτάγκο με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, καθώς το ζώο λαχανιάζει για αέρα. Χάρη στις προσπάθειες του φύλακα, ο πίθηκος επέζησε από τη δοκιμασία και αυτή τη στιγμή είναι σε σταθερή κατάσταση, είπαν οι υπεύθυνοι το ζωολογικού κήπου.

Ένας εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου είπε ότι υπάρχουν πινακίδες που συμβουλεύουν τους επισκέπτες να μην ταΐζουν τα ζώα, εκτός εάν επιτρέπονται συγκεκριμένα, ωστόσο πολλοί άνθρωποι αγνοούν τις προειδοποιήσεις και τους προσφέρουν σνακ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις