Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

14

Αυγούστου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπές αυτοκινήτων: «Αέρινοι», αθόρυβοι και με… σχέδιο
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπές αυτοκινήτων: «Αέρινοι», αθόρυβοι και με… σχέδιο

Κλοπές αυτοκινήτων: Οι ιδιοκτήτες, αντιλαμβάνονταν τι είχε συμβεί, όταν ξυπνούσαν το πρωί να πάνε στη δουλειά τους...

«Αέρινοι» και αθόρυβοι διαρρήκτες, τρύπωναν στις μονοκατοικίες και πατώντας στα…νύχια των ποδιών τους και δίπλα από τους αμέριμνους ενοίκους, οι οποίοι κοιμούνταν, τριγύριζαν το σπίτι ψάχνοντας τα κλειδιά του αυτοκινήτου της οικογένειας, το οποίο είχαν δει πριν στην αυλή!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αφού τα έβρισκαν με τον ίδιο αθόρυβο τρόπο έφευγαν από τη μονοκατοικία, πήγαιναν στην αυλή και μετα κλεμμένα κλειδιά έβαζαν σε λειτουργία το όχημα και εξαφανίζονταν. Οι ιδιοκτήτες, αντιλαμβάνονταν τι είχε συμβεί, όταν ξυπνούσαν το πρωί να πάνε στη δουλειά τους. Στην αρχή δεν έβρισκαν όσο κι αν έψαχναν τα κλειδιά των αυτοκινήτων και στη συνέχεια διαπίστωναν ότι είχαν «κάνει φτερά».

Οι δράστες των διαρρήξεων-κλοπών, «δούλευαν» για ένα από τα σκληρά κυκλώματα διακινητών παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα. Αμέσως μετά την κλοπή, έρχονταν σε επαφή με τους αλλοδαπούς (Σύρους, Ιρακινούς), μέλη των κυκλωμάτων και τα παρέδιδαν εισπράττοντας τα ποσά που είχαν συμφωνήσει. Στη συνέχεια τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούνταν από άλλους διακινητές για την μεταφορά των παράτυπων μεταναστών.

Στα ίχνη της τετραμελούς οργάνωσης των Αλβανών διαρρηκτών, μπήκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όταν στο πλαίσιο εντατικής και επισταμένης έρευνας διακρίβωσαν τη δράση των μελών της, που αφορά σε διαρρήξεις οικιών καθώς και κλοπές οχημάτων σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας.

Βαριές κατηγορίες

Σε βάρος των δραστών, ηλικίας 33, 31, 30 και 29 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για Συμμορία, Διακεκριμένη περίπτωση κλοπών τελεσθείσες και σε απόπειρα, Βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών. «Συγκεκριμένα», πληροφορεί η Αστυνομία « οι δράστες τουλάχιστον από 25 Φεβρουαρίου 2022, ενώθηκαν σε εγκληματική ομάδα προκειμένου, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, να προβαίνουν στην τέλεση των προαναφερόμενων έκνομων πράξεων με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Για την πραγμάτωση του σκοπού τους και τις μετακινήσεις τους, χρησιμοποιούσαν ως κύριο μέσο προσέγγισης Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 31χρονου, με το οποίο εφορμούσαν μεταμεσονύκτιες ώρες, επέλεγαν κυρίως μονοκατοικίες στις αυλές των οποίων υπήρχαν σταθμευμένα τα οχήματα των ιδιοκτητών, παραβίαζαν τις μπαλκονόπορτες των οικιών και παρά την νυκτερινή κατάκλιση των παθόντων, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, αφαιρούσαν από τους χώρους χρηματικά ποσά, κοσμήματα και τα κλειδιά των σταθμευμένων οχημάτων».

24 εισβολές

Δρώντας, συνεχίζει η Αστυνομία, στις ευρύτερες περιοχές Ωραιοκάστρου, Θέρμης και Θερμαϊκού του Νομού Θεσσαλονίκης, αλλά και σε περιοχές της Χαλκιδικής και της Πιερίας, διέπραξαν είκοσι τέσσερις διαρρήξεις οικιών κατά τις οποίες αφαιρέθηκαν εννέα οχήματα.

«Σημειώνεται ότι», συνεχίζει η Αστυνομία «ότι τα κλεμμένα οχήματα τα μετέφεραν οι δράστες σε δημόσιους χώρους στάθμευσης σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης και μετά την παρέλευση ολίγων ημερών, τα παρέδιδαν έναντι αντιτίμου σε τρεις αλλοδαπούς συνεργούς τους, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και οι οποίοι τα χρησιμοποιούσαν για την παράνομη μεταφορά παράτυπων μεταναστών εντός της επικράτειας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις