Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου: Στον ημιτελικό με την Ιταλία η Εθνική πόλο Ανδρών
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου: Στον ημιτελικό με την Ιταλία η Εθνική πόλο Ανδρών

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Την Παρασκευή (1/07) ο ημιτελικός στη Βουδαπέστη

Η Ιταλία θα είναι η αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας πόλο Ανδρών στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης. Οι Ιταλοί έκαναν μία πολύ ώριμη εμφάνιση εναντίον της οικοδέσποινας Ουγγαρίας στον προημιτελικό, επικράτησαν με 11-10 και συνεχίζουν την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου που κατέκτησαν το 2019 στο Γκουανγκζού, στο προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου.  Υπενθυμίζεται ότι, η Ελλάδα είχε νωρίτερα επικρατήσει με εμφατικό τρόπο των ΗΠΑ με 16-11 των ΗΠΑ και εξασφάλισε τη θέση της στην κορυφαία τετράδα του κόσμου.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 3-2 στο πρώτο οκτάλεπτο, αλλά το προσωπικό σόου του Φραντσέσκο ντι Φούλβιο (τρία τέρματα στη δεύτερη περίοδο) ανέτρεψε την κατάσταση και -κυρίως- την ψυχολογία. Η ιταλική άμυνα ήταν εκπληκτική, ο Ντελ Λούνγκο εγγύηση κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Μαγυάροι υπέκυψαν στο άγχος και την πίεση, έκαναν παιδαριώδη λάθη και είχαν πολύ βιαστικές επιλογές. Η ομάδα του Σάντρο Καμπάνια ξέφυγε 9-6 στις αρχές της τελευταίας περιόδου και μετά απλώς… έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από οποιονδήποτε, δηλαδή να διαχειριστεί το προβάδισμα και να «κλειδώσει» τη νίκη. Η Ουγγαρία με ένα σερί 3-0 στο τέλος μείωσε σε 11-10, αλλά ήταν πια αργά…

Την Παρασκευή (1/7, 17:00), ο ημιτελικός στη Βουδαπέστη

Έτσι, το απόγευμα της Παρασκευής (1/7, 17:00) Ελλάδα και Ιταλία αναμετρηθούν στο εμβληματικό κολυμβητήριο «Αλφρεντ Χάγιος» της Βουδαπέστης, διεκδικώντας μία θέση στον τελικό του 19ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ουγγαρία – Ιταλία 10-11

Ουγγαρία: Βάμος 3 , Χάραϊ 2, Μάνχερτς 2, Βάργκα, Ζάλανκι, Γιάνσικ

Ιταλία: Ντι Φούλβιο 4, Ντι Σόμα 2, Ετσενίκε 2, Ντόλτσε, Κανέλα, Μπρούνι

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 2-4, 1-2, 4-3

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Στα ημιτελικά του πόλο Ανδρών και η Ισπανία, κόντρα στην Κροατία

Νωρίτερα, στον τρίτο κατά σειρά προημιτελικό, η Ισπανία επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, αν και ζορίστηκε για να φτάσει στη νίκη με 7-6 επί του Μαυροβουνίου. Οι «ρόχας», φιναλίστ πριν τρία χρόνια στη Γκουανγκζού, ήταν πολύ νευρικοί στην επίθεση (έχασαν μάλιστα και δύο πέναλτι), αλλά η αποτελεσματική άμυνα τους έστειλε στην τετράδα. Το Μαυροβούνιο, που κυνηγούσε συνεχώς στο σκορ, είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση, όμως το τελευταίο σουτ του Τζούρτζιτς σταμάτησε στο δοκάρι. Οι Ίβηρες θα αντιμετωπίσουν στον ημιτελικό την Κροατία, η οποία το απόγευμα επικράτησε 14-12 στο μεγάλο ντέρμπι της Σερβίας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις