Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαλένα – Ίριδα εξελίξεις: Η Ρούλα Πισπιρίγκου καλείται ως ύποπτη
ΕΛΛΑΔΑ

Μαλένα – Ίριδα εξελίξεις: Η Ρούλα Πισπιρίγκου καλείται ως ύποπτη

Μαλένα - Ίριδα εξελίξεις: Ακόμα και μέσα στην εβδομάδα θα επισκεφθούν οι Αξιωματικοί την 33χρονη στις φυλακές για να την ενημερώσουν

Κλήση σε ανωμοτί κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης απέστειλε η εισαγγελία στη Ρούλα Πισπιρίγκου, αναφορικά με τους θανάτους των δύο παιδιών της Μαλένα και Ίριδα. Οι δύο εισαγγελείς πρωτοδικών κ.κ. Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, αφού μελέτησαν το φάκελο της προανακριτικής δικογραφίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η μοναδική ύποπτη είναι η μητέρα των παιδιών. Μετά την εξέλιξη αυτή οι δύο εισαγγελείς απέστειλαν παραγγελία προς το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας ζητώντας να λάβουν κατάθεση ανωμοτί από την ήδη προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ,οι αρμόδιοι αξιωματικοί, αναμένεται άμεσα -πιθανότατα και εντός της εβδομάδας- να μεταβούν στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται η 33χρονη προκειμένου να την ενημερώσουν και να της δώσουν προθεσμία ώστε και οι συνήγοροί της να ενημερωθούν για τα στοιχεία και να προετοιμάσουν τις αναγκαίες εξηγήσεις.

Όταν ολοκληρωθεί το στάδιο παροχής εξηγήσεων τότε η δικογραφία θα επιστρέψει στους εισαγγελείς για να αποφασίσουν εάν θα ασκηθεί νέα ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου. Σύμφωνα με πληροφορίες στη δικογραφία περιλαμβάνονται περισσότερες από πενήντα καταθέσεις από συγγενικά πρόσωπα της Ρούλας Πισπιρίγκου, γιατρούς, νοσηλευτές και η ιατροδικαστική έκθεση των κ.κ. Καρακούκη και Καλόγρηα, οι οποίοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου των παιδιών ήταν η ασφυξία.

Οι ιατροδικαστές αξιοποίησαν οποιοδήποτε εύρημα είχαν στη διάθεσή τους, όπως ιστολογικές εξετάσεις, φωτογραφίες.

Παράλληλα, απέκλεισαν μία σειρά από αίτια τα οποία θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει το θάνατο των δύο κοριτσιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, απέκλεισαν το ενδεχόμενο αιτία θανάτου της μικρής Μαλένας να ήταν η ηπατική ανεπάρκεια, όπως αρχικά είχε διαγνωστεί , ενώ σε ό,τι αφορά το μικρότερο από τα παιδιά, την Ίριδα το έργο των ειδικών ευκολότερο καθώς είχαν στη διάθεσή τους περισσότερα ευρήματα που ξαναμπήκαν στο τραπέζι των ιατροδικαστών. Παράλληλα ολοκληρώθηκε η ανάκριση αναφορικά με το θάνατο της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη. Η 18η τακτική ανακρίτριας μέσα σε 2,5 μήνες ολοκλήρωσε την έρευνά της και έτσι τις επόμενες ημέρες η δικογραφία θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα για να διατυπώσει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αντιλαμβανόταν τα παιδιά ως μία ναρκισσιστική προέκτασή της, λέει το πόρισμα της ψυχολόγου

Η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη της ψυχολόγου που όρισε η 18η τακτική ανακρίτρια για την Ρούλα Πισπιρίγκου προστέθηκε στον φάκελο για την υπόθεση του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας στην Πάτρα. Το πόρισμα, έκτασης 54 σελίδων, περιέχει στοιχεία που προκύπτουν αφενός από ζωγραφιές της Τζωρτζίνας και συνομιλίες με τους δασκάλους της και αφετέρου από τις συνεδρίες που είχε η ψυχολόγος με την 33χρονη κατηγορούμενη μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού. Η ψυχολόγος κατέληξε στα συμπεράσματά της έπειτα από συνομιλίες που είχε και με τον Μάνο Δασκαλάκη στο γραφείο της.

Τι αναφέρει το πόρισμα της ψυχολόγου για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

«Οι πληροφορίες που δίνει δεν είναι αξιόπιστες. Σε πολλά σημεία η αφήγησή της φαίνεται μη αληθής, στην προσπάθειά της να διαψεύσει μια οδυνηρή πραγματικότητα. Είναι φανερό ότι οι σκέψεις της και οι επενδύσεις της επικεντρώνονται γύρω από τον σύζυγό της, ενώ φαίνεται να δημιουργεί εκ των υστέρων κατασκευές, γύρω από ζητήματα αντιζηλίας με άλλες γυναίκες. Οι περιγραφές για τα παιδιά της, μας επιτρέπουν να υποθέσουμε ότι τα αντιλαμβανόταν ως μία ναρκισσιστική προέκτασή της, που καλούνταν να εκπροσωπήσουν τον δικό της λόγο και τις δικές της επιθυμίες. Η ίδια φάνηκε να μην κατανοεί τις θεμελιώδεις αναπτυξιακές τους ανάγκες», αναφέρει μεταξύ άλλων η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τη Ρούλα.

Η ψυχολόγος που ορίστηκε από την ανακρίτρια ανέλυσε, επίσης, τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές. Σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη, λοιπόν, η 9χρονη Τζωρτζίνα ανησυχούσε και προσπαθούσε να δουλέψει μέσα της και να κατανοήσει τον θάνατο των δύο αδελφών της, της Μαλένας και της Ίριδας, αλλά και τον φόβο μήπως συμβεί κάτι ανάλογο και στην ίδια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις