Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Φράουλες στην κατάψυξη: Πώς να τις αποθηκεύσεις σωστά για μεγάλη διάρκεια
PLUS

Φράουλες στην κατάψυξη: Πώς να τις αποθηκεύσεις σωστά για μεγάλη διάρκεια

Φράουλες στην κατάψυξη: Με ποιον τρόπο θα συντηρήσετε σωστά τις φράουλες ώστε να διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα

Οι φράουλες εποχής είναι αρωματικές, κόκκινες, ζουμερές και γλυκές. Αλλά όσο κι αν αγαπάμε τις φράουλες, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν είναι τα πιο ανθεκτικά φρούτα που υπάρχουν. Ακόμα κι αν είσαι πολύ προσεκτική στο πώς τις αποθηκεύεις, στην καλύτερη περίπτωση θα διαρκέσουν μια εβδομάδα.

Όμως υπάρχει τρόπος για να διατηρήσεις για πολύ καιρό τις αγαπημένες σου φράουλες και να τις εκμεταλλευτείς στο έπακρο, φτιάχνοντας παγωτό, κέικ ή ό,τι άλλο θέλεις, αρκετό καιρό μετά την αγορά τους.

Ο πιο σωστός τρόπος να καταψύξεις τις φράουλες

Ξεκίνα ξεπλένοντας πολύ καλά τις φράουλες, στεγνώνοντάς τες σε πετσέτες και αφαιρώντας τα κοτσάνια τους. Το επόμενο βήμα είναι η κατάψυξή τους. Οι φράουλες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, επομένως είναι επιρρεπείς στο να μουσκεύουν και να βρέχονται όταν τις ξεπαγώνεις. Για να ελαχιστοποιηθεί ο σχηματισμός πάγου (ο οποίος τις καταστρέφει) είναι καλύτερο να τις αποθηκεύσεις με τον εξής τρόπο:

Τοποθέτησε τις φράουλες σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, φρόντισε να μην ακουμπούν η μία στην άλλη και βάλ’ τες στην κατάψυξη. Μετά από δύο ώρες περίπου, βγάλε το ταψί από την κατάψυξη, αφαίρεσε τις φράουλες από το χαρτί και μετάφερέ τες σε μια σακούλα κατάψυξης, πιέζοντας ώστε να βγει ο αέρας. Μπορείς να τις αφήσεις στην κατάψυξη για έως και δύο μήνες (μετά από δύο μήνες μπορεί να αρχίσουν να χάνουν τη γεύση τους). Οι κατεψυγμένες φράουλες είναι υπέροχες σε smoothies και milkshakes, αν και υπάρχουν πολλές περισσότερες δυνατότητες: μπορείς να τις μετατρέψεις σε παγωτό ή να τις ξεπαγώσεις και να τις προσθέσεις σε κέικ και πίτες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις