Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έβρος – μετανάστες το 2022: Συνεχείς περιπολίες και αποτροπή εισόδων
ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος – μετανάστες το 2022: Συνεχείς περιπολίες και αποτροπή εισόδων

Έβρος - μετανάστες το 2022: Οι αλλεπάλληλες απόπειρες εισόδου μεταναστών, οργανωμένες από τουρκικά κυκλώματα, ανεβάζουν το επίπεδο ετοιμότητας

Αυξημένη είναι η κινητικότητα τις τελευταίες εβδομάδες στον Έβρο, όπου, όπως επισημαίνουν οι αρχές, γίνονται συχνά προσπάθειες παράνομης εισόδου στη χώρα από μετανάστες. Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, 30 μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν το ποτάμι, ωστόσο η άμεση κινητοποίηση αρχών απέτρεψε είσοδο στη χώρα. Οι αρχές, μάλιστα, επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται να ξαναζήσουμε όσα έγιναν τον Μάρτιο του 2020. Όπως καταγράφει ο ΣΚΑΪ στην αυτοψία που πραγματοποίησε στον φράχτη του Έβρου, οι περιπολίες δεν σταματούν ούτε δευτερόλεπτο. Στρατιώτες με όπλα στα χέρια ελέγχουν την περιοχή σπιθαμή προς σπιθαμή. Ο ΣΚΑΪ έκανε αυτοψία πάνω στην μεθοριακή γραμμή με την Τουρκία και κατέγραψε κάποιες από τις επιχειρήσεις του ελληνικού στρατού που έχουν μοναδικό σταθμό την προστασία των συνόρων μας από κάθε είδους επιβουλή.

Οι αλλεπάλληλες απόπειρες εισόδου μεταναστών, οργανωμένες από τουρκικά κυκλώματα, ανεβάζουν το επίπεδο ετοιμότητας. Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια πλέον. «Τώρα έχουμε φράχτη. Έχουμε φύλαξη. Εμείς είμαστε έτοιμοι για όλα.» Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πετρόβιτς, τόνισε ότι «χρειάζεται να κατασκευαστεί φράχτης και στο κεντρικό τμήμα του Έβρου, γιατί εκεί πλέον δεχόμαστε τις μεγαλύτερες πιέσεις». Στη φαρέτρα των δυνάμεων αποτροπής δεν βρίσκονται μόνο σύγχρονα μέσα υποστήριξης, αλλά και ένας ειδικά εκπαιδευμένος στρατιωτικός σκύλος, ο οποίος μπορεί και αντιλαμβάνεται την ανθρώπινη παρουσία από μεγάλη απόσταση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις