Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πόθεν έσχες Πλεύρη: Η ανάρτηση Πολάκη και η απάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόθεν έσχες Πλεύρη: Η ανάρτηση Πολάκη και η απάντηση

Πόθεν έσχες Πλεύρη: Τι απάντησε ο Θάνος Πλεύρης στον Παύλο Πολάκη για το Πόθεν Έσχες του και τα ακίνητά του.

Φωτιές έχει ανάψει η δημοσιοποίηση των Πόθεν Έσχες των 300 της Βουλής. Ανάμεσα σε αυτά και του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ο οποίος εμφανίζεται να έχει αυξήσει τον αριθμό των ακινήτων του. Από 4 ακίνητα που δήλωσε το 2019, έγιναν 32 το 2020 και αυτό προκάλεσε μια οργισμένη ανάρτηση από τον γνωστό Παύλο Πολάκη. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: “Θανάση Πλεύρη! Για πες μας πως τα 4 γίναν 32 και τα 323 φτάσαν τα 452;;;”

Ο υπουργός Υγείας στην τελευταία δήλωση περιουσιακής κατάστασης, η οποία δημοσιεύτηκε την περασμένη Πέμπτη, δήλωσε 32 ακίνητα, ενώ στην αντίστοιχη περυσινή μόλις τέσσερα. Ένα διαμέρισμα, μία αποθήκη και 2 θέσεις parking, τα οποία παραμένουν στην ιδιοκτησία της συζύγου του.

Πλέον τα 4 ακίνητα έγιναν 32, με τα 28 νέα να έχουν αποκτηθεί εντός του 2020 και όλα να ανήκουν στον υπουργό. Πρόκειται για 3 μονοκατοικίες (2 στην Παιανία και 1 στην Αβδέλα Γρεβενών), 3 διαμερίσματα (2 στον Πλατύκαμπο Λάρισας και 1 στην Παιανία), 4 εκτάσεις χαρακτηρισμένες ως “Βοσκότοπος / Χερσαίες μη καλλιεργήσιμες εκτάσεις”, 16 καλλιέργειες, 1 δεντροκαλλιέργεια και 1 οικόπεδο. Τι συνέβη;

Ο Παύλος Πολάκης ρωτά και για τις τραπεζικές καταθέσεις του Θάνου Πλεύρη, οι οποίες αυξήθηκαν, σύμφωνα με τα Πόθεν Έσχες που κατέθεσε, από τις 323,8 χιλιάδες ευρώ στις 452,1 χιλιάδες ευρώ.

Η απάντηση του Θάνου Πλεύρη

Το μυστήριο όμως λύθηκε σύντομα, αφού τα ακίνητα που δήλωσε στην φορολογική δήλωση του 2021 και αφορά τα περιουσιακά στοιχεία του υπουργού Υγείας, είναι όλα κληρονομιά από τη μητέρα του που απεβίωσε το 2020, αφήνοντας στον γιό της τη δική της προσωπική περιουσία. “Έχω αποφασίσει να μην ασχολούμαι με τον Παύλο Πολάκη διότι όποιος ασχολείται μαζί του λερώνεται. Σήμερα ωστόσο πρέπει να απαντήσω στην αθλιότητά του. Διερωτάται πώς φαίνεται αύξηση του περσινού μου Πόθεν Έσχες, τη στιγμή που αναφέρεται ότι πρόκειται για κληρονομιά. Δυστυχώς τον Ιούνιο του 2020 έχασα τη μητέρα μου σε τροχαίο, γεγονός που είναι γνωστό και στον πλέον αδαή. Θα προτιμούσα να μην είχα κληρονομήσει τίποτα και να ζούσε η μητέρα μου”, δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης σε ανακοίνωσή του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις