Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πόρισμα Μαλένας – Ίριδας: «Αδιαμφισβήτητος ο ασφυκτικός θάνατος»
ΕΛΛΑΔΑ

Πόρισμα Μαλένας – Ίριδας: «Αδιαμφισβήτητος ο ασφυκτικός θάνατος»

Πόρισμα Μαλένας - Ίριδας: Ο Λέων μίλησε στον ΣΚΑΙ για την υπόθεση της Πάτρας

Ο πρόεδρος των ιατροδικαστών Γρηγόρης Λέων βρέθηκε στον ΣΚΑΙ και τον Γιώργο Αυτιά και μίλησε για την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας και το πόρισμα Καρακούκη – Καλογριά για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας. Σύμφωνα με τον Λέων, πλήρης επιβεβαίωση για τον ασφυκτικό θάνατο της Μαλένας έρχεται από τα ευρήματα του πρώτου γιατρού που την εξέτασε.

Ο πρόεδρος των ιατροδικαστών αναφέρει σε ανάρτησή του ότι η κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων όπως και άλλα ευρήματα που εντοπίστηκαν από τον Καθηγητή Παθολογοανατομικής, ο οποίος πρώτος είχε εξετάσει το μικρό κορίτσι, είναι χαρακτηριστικά της ασφυξίας.
«Σχετικά με την κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων και τα λοιπά ευρήματα στη Μαλένα φαίνεται ότι έκανε δηλώσεις και ο Καθηγητής Παθολογοανατομικής που τα διαπίστωσε αρχικά: «τα ευρήματα ήταν χαρακτηριστικά της ασφυξίας». Πλήρης επιβεβαίωση συνεπώς της ασφυξίας», γράφει αναλυτικά στην ανάρτησή του ο κ. Λέων

Εξελίξεις σε αστυνομικό και δικαστικό επίπεδο

Οι δύο ιατροδικαστές που συνέταξαν το πόρισμα για τους θανάτους των δύο κοριτσιών τείνουν στον ασφυκτικό θάνατο και δεν αφήνουν περιθώρια λάθους στην ιατροδικαστική αναφορά, κάνοντας λόγω για δολοφονία. Σύμφωνα με τον Γρηγόρη Λέων, τα αποτελέσματα του πορίσματος δεν αμφισβητούνται από κανέναν ειδικό, κάνοντας φανερό ότι όλοι οι επιστήμονες που ασχολούνται με την υπόθεση συγκλίνουν σε δολοφονία.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν εξελίξεις σε αστυνομικό και δικαστικό επίπεδο καθώς, μετά το πόρισμα Καρακούκη και Καλογριά, η υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών της Πάτρας, φτάνει στο τέλος της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις