Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Προτομή Παύλου Μπακογιάννη στο Ψυχικό: Τη Δευτέρα τα αποκαλυπτήρια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προτομή Παύλου Μπακογιάννη στο Ψυχικό: Τη Δευτέρα τα αποκαλυπτήρια

Προτομή Παύλου Μπακογιάννη στο Ψυχικό: Παρουσία της ΠτΔ

Μία ξεχωριστή εκδήλωση, υψηλού συμβολισμού, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, στις 19:30, στο Άλσος Μπακογιάννη, στην οδό Δάφνης, στο Ψυχικό. Εκεί θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου πολιτικού Παύλου Μπακογιάννη, ο οποίος πριν από 33 χρόνια δολοφονήθηκε άνανδρα από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη». Γεννημένος στο χωριό Βελωτά της Ευρυτανίας στις 10 Φεβρουαρίου 1935, ο Παύλος Μπακογιάννης υπήρξε από τις πιο αξιόμαχες και στεντόρειες φωνές του αντιδικτατορικού αγώνα, άνθρωπος της πολιτικής σύνθεσης και υπέρμαχος της εθνικής συμφιλίωσης.

Νίκος Μπακογιάννης: Η άγνωστη ιστορία του αδελφού του Παύλου Μπακογιάννη που έπαιζε στη Γκαρσονιέρα για Δέκα

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων θα δώσουν το «παρών» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Ντόρα Μπακογιάννη, η Αλεξία και ο Κώστας Μπακογιάννης, φίλοι, καθώς και πολιτικοί συνοδοιπόροι του Ευρυτάνα πολιτικού. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού με πρωτοβουλία του δημάρχου Δημήτρη Γαλάνη.

Το γλυπτό του Παύλου Μπακογιάννη φιλοτεχνήθηκε από τον βραβευμένο καλλιτέχνη-γλύπτη Γιώργο Καλακαλλά και είναι δωρεά του κ. Νικολάου Χριστογιάννη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις