Πόθεν έσχες πολιτικών 2022: Σκληρή κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόθεν έσχες πολιτικών 2022: Σκληρή κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πόθεν έσχες πολιτικών 2022: Πόλεμος ανακοινώσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες

25.06.2022 | 11:03

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση έχει προκύψει μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες των πολιτικών προσώπων. Από την Κουμουνδούρου ασκούν κριτική στο κυβερνών κόμμα, καταγγέλλοντας ότι οι “γαλάζιοι” υπουργοί και βουλευτές χρωστούν σχεδόν 13 εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικά δάνεια, ενώ την ίδια ώρα η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τη ΝΔ να ψηφίσει την τροπολογία που κατέθεσε, προκειμένου στα πόθεν έσχες να υποχρεούνται όλοι να δηλώνουν όχι μόνο το ύψος των δανείων τους αλλά και τα έγγραφα των ρυθμίσεών τους.

 ΝΔ: Δεν είναι μεμπτό, ούτε παράνομο να έχεις δάνειο

Με ανακοίνωσή της η ΝΔ κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως αδυνατεί να αντιπαρατεθεί πολιτικά και γι’αυτό “συνεχίζει να πορεύεται στον γνώριμό του δρόμο της χυδαιότητας”. “Βουλευτές της ΝΔ και κυβερνητικά στελέχη πράγματι έχουν δάνεια από τράπεζες, τα οποία δηλώνουν στο “Πόθεν Έσχες”. Όπως ακριβώς δάνεια από τράπεζες έχουν και αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πολλοί Έλληνες. Ούτε μεμπτό είναι, ούτε παράνομο” τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου.

Επισημαίνει δε ότι το γεγονός πως το αναγάγει σε αντιπολιτευτικό θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ, συνδέοντάς το, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, με ένα συγκεκριμένο ζήτημα, που έχει όντως κοινωνική διάσταση, είναι άλλη μια απόδειξη του ακραίου λαϊκισμού του. “Όταν μιλάμε για τοξικό κλίμα από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αυτό ακριβώς εννοούμε” προσθέτει η ΝΔ.

ΣΥΡΙΖΑ: Στη ΝΔ αρνούνται να δημοσιεύσουν πώς εξυπηρετούν τα δάνειά τους

“Με την ανακοίνωσή της η ΝΔ των 350 εκατ. ευρώ δανεικών και αγύριστων παραδέχεται ένα πράγμα: Λέει ότι δεν θέλει να αποκαλύπτονται οι ρυθμίσεις των δανείων 13 εκατ. των υπουργών της, γιατί είναι “λαϊκισμός” και “τοξικότητα””, απαντά με νέα ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. “Δεν θέλει δηλαδή οι πολίτες και ενδεχομένως απλοί δανειολήπτες να γνωρίζουν πώς αποπληρώνουν τα χρέη τους αυτοί που τους κυβερνούν. Και όσο για τις υπεκφυγές: Προφανώς και πολλοί βουλευτές όλων των κομμάτων έχουν δάνεια. Προφανώς και δεν είναι ούτε μεμπτό ούτε παράνομο”, σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση και καταλήγει: “Ωστόσο, όπως φαίνεται, μόνο αυτοί της ΝΔ αρνούνται να δημοσιεύσουν πώς ρυθμίζονται και πώς εξυπηρετούνται αυτά τα δάνεια, την ώρα που πολίτες χάνουν τα σπίτια τους από πλειστηριασμούς”.

Ετικέτες
Exit mobile version