Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών – Έβρος: Τραγωδία με κρυμμένο νεαρό
ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών – Έβρος: Τραγωδία με κρυμμένο νεαρό

Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών - Έβρος: Συνελήφθη ο οδηγός-διακινητής και έξι μετανάστες

Στα νερά μιας λίμνης, κοντά στον οικισμό Πυλαίας του Έβρου πνίγηκαν τα όνειρα νεαρού παράτυπου μετανάστη. Βρισκόταν κρυμμένος μέσα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου της συμμορίας των διακινητών, ο οδηγός του οποίου, χωρίς γνώσεις οδήγησης, τρέχοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα και κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς για να αποφύγει την Αστυνομία, έχασε τον έλεγχο και έκανε με το αυτοκίνητο βουτιά στη λίμνη.

γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Ο ίδιος και άλλοι έξι παράτυποι μετανάστες που κάθονταν στο εσωτερικό του οχήματος, κατάφεραν να βγουν από το αυτοκίνητο και τα νερά και να σωθούν. Ο άτυχος όμως αλλοδαπός που βρισκόταν στο πορτ μπαγκάζ άφησε την τελευταία του πνοή. Ο οδηγός, μέλος του κυκλώματος των διακινητών που εδρεύει στην Τουρκία και οι έξι παράτυποι μετανάστες συνελήφθησαν.

Επικίνδυνοι ελιγμοί

Για το περιστατικό, η Αστυνομία, σε επίσημη ενημέρωση, αναφέρει: «Στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ στη συνέχεια το όχημα εισήλθε σε αγροτικό δρόμο, εξετράπη της πορείας του και κατέπεσε σε λίμνη πλησίον του οικισμού Πυλαίας Έβρου.

Συνελήφθη ο οδηγός – διακινητής του αυτοκινήτου διότι όπως προέκυψε προωθούσε στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες, εκ των οποίων ο ένας εντοπίσθηκε νεκρός στο χώρο αποσκευών του οχήματος». Επιπλέον, προσθέτει η Αστυνομία, όπως διαπιστώθηκε, το όχημα έφερε πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες έχουν δηλωθεί κλοπή σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης. Στη μια δεύτερη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού με τη συνδρομή αξιωματούχων της FRONTEX συνέλαβαν δεύτερο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα οκτώ μη νόμιμους μετανάστες.

Το ρεπορτάζ του ALPHAFREEPRESS

Για το τραγικό γεγονός ότι τα αδυσώπητα κυκλώματα διακινητών δεν υπολογίζουν μπροστά στο χρήμα τη ζωή των διακινούμενων, το Alphafreepress, έγραφε στις 7 Ιουνίου: «Με αίμα παράτυπων μεταναστών, αλλά και μελών των κυκλωμάτων διακινητών, εξακολουθούν να βάφουν τους δρόμους της χώρας, οι αδίστακτοι εγκέφαλοι των εγκληματικών οργανώσεων, που εδρεύουν στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που παρουσιάζει το Alphafreepress, σε δύο μόλις 24ωρα, σε τρομακτικά τροχαία δυστυχήματα, που συνέβησαν, είτε λόγω της άγνοιας των, κατ’ όνομα μόνο, οδηγών των κυκλωμάτων είτε λόγω ιλιγγιώδους ταχύτητας για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων, δύο άτομα άφησαν την τελευταία τους πνοή και άλλοι δέκα έξι τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της βορείου Ελλάδας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις