Αθλήτρια λιποθύμησε στην πισίνα: Τα πρώτα λόγια της Ανίτα Άλβαρεζ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθλήτρια λιποθύμησε στην πισίνα: Τα πρώτα λόγια της Ανίτα Άλβαρεζ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ιφιγένεια Αντωνοπούλου

Αθλήτρια λιποθύμησε στην πισίνα: Η Ανίτα Άλβαρεζ με ένα μήνυμα στο Instagram ενημέρωσε για την κατάστασή της

24.06.2022 | 13:22

Η Ανίτα Άλβαρεζ ανησύχησε τον παγκόσμιο αθλητισμό, όταν έχασε τις αισθήσεις της την ώρα της προσπάθειάς της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης στη Βουδαπέστη. Χρειάστηκε η άμεση επέμβαση της προπονήτριάς της για να καταφέρει να βγει από την πισίνα και να ανακτήσει τις αισθήσεις της, με την ίδια την Άλβαρεζ να δηλώνει πια ότι είναι καλά στην υγεία της, αφήνοντας “ανοιχτό” να βρεθεί ξανά, άμεσα, στην πισίνα.

«Σας ευχαριστώ όλους. Σύντομα θα δώσουμε μια πλήρη ενημέρωση. Αλλά στο μεταξύ να ξέρετε ότι είμαι καλά και υγιής! Εκτιμώ όλα τα μηνύματα υποστήριξης και ελπίζω όλοι να σεβαστούν ότι εγώ και η ομάδα μου έχουμε ακόμη δύο ημέρες στη διοργάνωση, για να εστιάσουμε εδώ στη Βουδαπέστη», έγραψε στο instagram η Άλβαρεζ, καθησυχάζοντας απόλυτα για την κατάστασή της.

Το χρονικό του περιστατικού

Υπενθυμίζεται ότι η Αμερικανίδα κολυμβήτρια Ανίτα Αλβαρέζ έχασε χθες Πέμπτη 23/6 τις αισθήσεις της μετά την ολοκλήρωση του προγράμματός της στον τελικό του ελεύθερου, στο σόλο της καλλιτεχνικής κολύμβησης, στη διοργάνωση που φιλοξενείται στη Βουδαπέστη. Η αθλήτρια άρχισε να βυθίζεται προς τον πάτο της πισίνας, όταν η προπονήτριά της Άντρεα Φουέντες πήδηξε στο νερό. Η Φουέντες ανέβασε την Αλβαρέζ στην επιφάνεια και με τη βοήθεια ενός ακόμη ατόμου μετέφερε την αθλήτρια στην άκρη της πισίνας. Από εκεί, η 25χρονη μεταφέρθηκε με φορείο στο ιατρείο του κολυμβητηρίου και αργότερα η αμερικανική ομάδα ανακοίνωσε πως είναι καλά.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η Φουέντες, η Αλβαρέζ λιποθύμησε εξαιτίας της προσπάθειας που κατέβαλε κατά τη διάρκεια του προγράμματός της. «Είχε νερό στους πνεύμονές της, όταν άρχισε να αναπνέει ξανά όλα ήταν εντάξει», είπε. Σύμφωνα με την προπονήτρια, η Αλβαρέζ θα ξεκουραστεί και ελπίζει να αγωνιστεί στο ομαδικό σήμερα Παρασκευή, αφού υποβληθεί σε εξετάσεις. Αυτή είναι η τρίτη συμμετοχή της 25χρονης σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα λιποθύμησε και πέρυσι κατά τη διάρκεια αγώνων. Η Ανίτα Αλβαρέζ είναι μια Μεξικανή Αμερικανίδα καλλιτεχνική και συγχρονισμένη κολυμβήτρια. Με καταγωγή από το Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, φοίτησε στο γυμνάσιο Kenmore West Senior, από το οποίο αποφοίτησε το 2014. Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα στη συγχρονισμένη κολύμβηση μετά την αποφοίτησή της.

Ετικέτες
Exit mobile version