Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γέννησε σε βραχονησίδα: Νεαρή μετανάστρια έγινε μητέρα
ΕΛΛΑΔΑ

Γέννησε σε βραχονησίδα: Νεαρή μετανάστρια έγινε μητέρα

Γέννησε σε βραχονησίδα: Ασθενοφόρο περιμένει τη γυναίκα και το νεογνό στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να τους μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Νεαρή μετανάστρια έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο παιδί όταν η βάρκα προσέγγισε βραχονησίδα ανατολικά της Λέσβου. Η πρόσφυγας έγινε μητέρα μετά από ένα ανεπανάληπτο θρίλερ για την ίδια μεσοπέλαγα. Η βάρκα πάνω στην οποία βρισκόταν η γυναίκα και άλλα 29 άτομα έμεινε κάποια στιγμή ακυβέρνητη, αλλά ευτυχώς οι άνθρωποι κατάφεραν να επικοινωνήσουν, να ζητήσουν βοήθεια και να δώσουν το στίγμα τους. Όταν η γυναίκα κατάφερε να βγει στα βράχια, γέννησε με τους υπόλοιπους να προσπαθούν να την βοηθήσουν και να αποτρέψουν τον οποιοδήποτε κίνδυνο για το βρέφος της.

Οι 30 πρόσφυγες και μετανάστες ξεκίνησαν τα ξημερώματα από τα παράλια της Τουρκίας και έφτασαν στη νησίδα Μπαρμπαλιάς στα Τοκμάκια, ανατολικά της Λέσβου. Τελικά όμως 31 άτομα μεταφέρονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης με σκάφος του λιμενικού, αφού η νεαρή πρόσφυγας γέννησε αμέσως μόλις πάτησε ελληνικό έδαφος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ασθενοφόρο περιμένει τη γυναίκα και το νεογνό στο λιμάνι της Μυτιλήνης για να τους μεταφέρει στο Βοστάνειο Νοσοκομείο. Οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν στη δομή καραντίνας του Καρά Τεπέ. Όπως έγινε γνωστό ανάμεσα στους πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στην Ελλάδα, είναι 5 γυναίκες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις