Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαχαίρωσε τον άντρα της: «Ήταν ατύχημα, δεν ήθελα να τον σκοτώσω»
ΕΛΛΑΔΑ

Μαχαίρωσε τον άντρα της: «Ήταν ατύχημα, δεν ήθελα να τον σκοτώσω»

Μαχαίρωσε τον άντρα της: Το περιστατικό σημειώθηκε στις 7 το πρωί της Κυριακής, μετά τη Γιορτή της Λιπαριάς στη Θεσσαλονίκη

Δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον σύζυγό της και ήταν ατύχημα που συνέβη στο πανηγύρι του χωριού κατά τη διάρκεια του φαγητού, υποστηρίζει η 31χρονη που μαχαίρωσε το πρωί της Κυριακής τον σύζυγό της σε υπαίθριο χώρο της Μικρής Βόλβης, στη Θεσσαλονίκη. Η γυναίκα με καταγωγή από τη Βουλγαρία οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος της για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ αύριο αναμένεται να απολογηθεί σε ανακριτή.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 7 το πρωί της Κυριακής, μετά τη Γιορτή της Λιπαριάς που γίνεται κάθε χρόνο στην περιοχή της Μικρής Βόλβης, στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από λεκτική αντιπαράθεση που είχε το ζευγάρι, η γυναίκα φέρεται να άρπαξε ένα μαχαίρι και να τραυμάτισε τον σύζυγό της στον θώρακα, κοντά στην περιοχή της καρδιάς. Ο ημεδαπός άνδρας διεκομίσθη στο “Παπανικολάου” και, σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στη Γ’ ΜΕΘ του νοσοκομείου. Σημειώνεται ότι το ζευγάρι, το οποίο έχει ένα παιδί, είχε ξανά απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, όταν η γυναίκα είχε καταθέσει μήνυση για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του 33χρονου, τον Φεβρουάριο του 2022.

Ήταν ατύχημα και δεν είχε πρόθεση – Έπεσε στο μαχαίρι

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της 31χρονης κατηγορομενης, Λάζαρος Μησανίδης, «η πελάτισσα μου υποστηρίζει ότι ήταν τυχαίο γεγονός, δεν υπήρχε ανθρωποκτόνος πρόθεση και ότι σε μια στιγμή που βρίσκονταν στο πανηγύρι του χωριού τους έγινε εκεί το ατύχημα. Δεν υπήρχε καμία διαφορά μεταξύ τους για να προκληθεί κάτι κακό από τον έναν στον άλλον». Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για τις συνθήκες που έγινε το ατύχημα, όπως υποστηρίζει η 31χρονη, ο δικηγόρος της ανέφερε ότι το θύμα «έπεσε στο μαχαίρι». «Αν έχεις ανθρωποκτονο πρόθεση δεν θα το κάνεις σε ένα πανηγύρι που είναι γεμάτο κόσμο. Δεν γνωρίζω αν είχε προβλήματα με τον σύζυγό της ούτε αν είχε καταθέσει μήνυση για ενδοοικογενειακή βία», είπε ο κ. Μησανίδης, προσθέτοντας ότι η εντολέας του δεν είχε πρόθεση να κάνει κακό στον σύζυγό της και ότι κρατούσε το μαχαίρι διότι εκείνη τη στιγμή έτρωγαν.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του 33χρονου θύματος, Θοδωρής Καραγιάννης, «ο εντολέας μου χθες δέχθηκε μια επίθεση από τη σύζυγό του με άμεσο στόχο τη θανάτωσή του. Αυτό προκύπτει και από τον τρόπο – από το μαχαίρι που χρησιμοποίησε και ότι τον μαχαίρωσε απευθείας στην καρδιά. Προκύπτει, επίσης, από μαρτυρίες καταθέσεις, ότι μετά την μαχαιρια, συνέχισε να προσπαθεί να τον εξοντώσει κυριολεκτικά. Επίσης, προκύπτει ότι από τις συνομιλίες που είχε τις προηγούμενες ώρες, το είχε προσχεδιασμένο. Αρα μιλάμε για μια απόπειρα ανθρωποκτονίας που δεν είναι τετελεσμένη καθαρά από εξωγενείς παράγοντες που εκείνη τη στιγμή επενέβησαν και απετράπη το μοιραίο». Όσον αφορά την καταγγελία για ενδοοικογενειακή, ο κ. Καραγιάννης χαρακτήρισε την καταγγελία προσχηματική και, όπως υποστήριξε, «η ίδια όταν βρέθηκε ενώπιον του ακροατηρίου απέφυγε να μαρτυρήσει και ενώπιον πολλών μαρτύρων δήλωσε ότι ήταν τελείως προσχηματική για να τον παιδεύσει λόγο ζήλιας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις