Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τέλος Πρίντεζη: Αποθέωση για τον αρχηγό του Ολυμπιακού
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τέλος Πρίντεζη: Αποθέωση για τον αρχηγό του Ολυμπιακού

Τέλος Πρίντεζη: Ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν το κεντρικό πρόσωπο στους πανηγυρισμούς του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Basket League. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν και στον τρίτο αγώνα των τελικών του πρωταθλήματος, με 93-74 του Παναθηναϊκού, για να κατακτήσουν τον τίτλο για 13η φορά στην ιστορία τους. Αυτή ήταν η ιδανική στιγμή για τον Πρίντεζη, προκειμένου να ρίξει τους τίτλους τέλους στην τεράστια καριέρα του. Με τα μεγάφωνα να παίζουν «από τους πρόποδες της γης, κατακτητές της κορυφής, με τη σημαία μας ψηλά», ένας ένας οι πρωταγωνιστές του πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακού μπήκαν στο παρκέ του ΣΕΦ, λίγα μόλις λεπτά μετά τη νίκη τους επί του «αιωνίου», για τη στέψη. Πρώτοι πέρασαν οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος φορώντας κόκκινα μπλουζάκια με το όνομα του Πρίντεζη και το νούμερο του αρχηγού, δηλαδή το Νο 15.

Και οι πρόεδροι της ομάδας του Πειραιά δεν ήταν οι μόνοι… αφού ένας ένας οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα, με πρώτον τον Τόμας Ουόκαπ (το νούμερό του είναι το 0, περνούσαν μέσα από τη φυσούνα ακούγοντάς το όνομά τους), φορώντας το ίδιο μπλουζάκι προς τιμή του Πρίντεζη. Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι στην καριέρα του Συριανού πάουερ φόργουορντ και είχε το ιδανικό τέλος. Όταν ήρθε η στιγμή να εμφανιστεί εκείνος, με τον κόσμο του Ολυμπιακού να παραληρεί, ο Πρίντεζης πήρε το μικρόφωνο και εμφανώς συγκινημένος είπε: «Σας ευχαριστώ όλους για τα 20 χρόνια που περάσαμε παρέα. Όχι μόνο για τις όμορφες στιγμές. Σας ευχαριστούμε που ήσασταν εκεί και στις δύσκολες στιγμές. Στις μαγικές στιγμές, σε όποιες στιγμές περάσαμε παρέα. Από του χρόνου θα βλέπουμε την ομάδα μας μαζί, παρέα, όπως κάναμε πριν από 20 χρόνια. Σας ευχαριστώ! Καλή συνέχεια στην ομάδα μας!».

«Γιώργο Ψυχάρα Ολυμπιακάρα»

«Γιώργο Ψυχάρα Ολυμπιακάρα» τραγουδούσαν με όλη τη δύναμη της φωνής τους οι φίλαθλοι της ομάδας του Πειραιά. Τότε, ο Κώστας Σλούκας πήρε το μικρόφωνο και είπε προς τον κόσμο: «Αυτόν τον παίκτη με το νούμερο 15 δεν θα τον ξαναδούμε στο γήπεδο. Αυτήν την παικτάρα… Ένα μεγάλο χειροκρότημα για τον Γιώργο, τον αρχηγό μας». Και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας σείστηκε από τα χειροκροτήματα. Στη συνέχεια ο Πρίντεζης πήρε θέση στο κέντρο, κάτω από το βάθρο, για να παραλάβει από τα χέρια του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλου, το τρόπαιο του πρωταθλητή Ελλάδας.

Αφού… ταλαιπώρησε λίγο τον κόσμο, που αδημονούσε να δει ξανά την κούπα σε «ερυθρόλευκα» χέρια, σηκώνοντας μέχρι τα μισά δυο τρεις φορές το κύπελλο, ο αρχηγός του Ολυμπιακού την ύψωσε στον… ουρανό του ΣΕΦ, ο οποίος γέμισε χρυσά και κόκκινα φέιγ βολάν.

Μπαρτζώκας: «Ο Πρίντεζης είναι η ιστορία της ομάδας του Ολυμπιακού»

«Ήταν μια δικαίωση για την ομάδα μας. Είχαμε μια πολύ δύσκολη ομάδα για να παίξεις εναντίον. Φέτος μίλησα πολύ εγώ, τώρα είναι η ώρα να μιλήσουν οι πρόεδροι κι οι παίκτες. Η συνεκτικότητα της ομάδας ήταν το πιο σημαντικό, το πώς νοιαζόταν ο ένας για τον άλλον. Η ομάδα αυτή έχει μεγάλη βάση για να συνεχίσει σε υψηλό επίπεδο», είπε στις δηλώσεις του ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Αναφερόμενος στον Γιώργο Πρίντεζη, τόνισε: «Είναι η ιστορία της ομάδας του Ολυμπιακού, το πιο αγαπητό πρόσωπο στις τάξεις των φιλάθλων μας. Η ζωή του εύχομαι να είναι τόσο γεμάτη, τόσο χαρούμενη και τόσο έντονη όσο αυτά τα 20 χρόνια στον Ολυμπιακό».

ΕΟΚ για Πρίντεζη: «Άριστο παράδειγμα συμπεριφοράς, εργατικότητας και αφοσίωσης»

Με ανάρτησή της, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) ευχαρίστησε τον Γιώργο Πρίντεζη για την προσφορά του. Όλα αυτά, μετά τον τελευταίο αγώνα του και σε συλλογικό επίπεδο, χθες (17/6) στον 3ο τελικό Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και την ανάδειξη της ομάδας του Πειραιά σε πρωταθλήτρια Ελλάδας 2022. Ο παλαίμαχος πλέον διεθνής αφιέρωσε τα καλοκαίρια του στην εθνική ανδρών, μετρώντας 127 συμμετοχές. «Γιώργο, αποτέλεσες ένα άριστο παράδειγμα συμπεριφοράς, εργατικότητας και αφοσίωσης για κάθε Έλληνα αθλητή. Ευχόμαστε να απολαύσεις τα επόμενα κεφάλαια της ζωής σου και να μείνεις κοντά στο μπάσκετ,» αναφέρει ανάμεσα σε άλλα η ΕΟΚ για έναν εκ των κορυφαίων πάουερ φόργουορντ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Στη σχετική ανάρτησή της η ΕΟΚ αναφέρει για τον Γιώργο Πρίντεζη:

«Με αφορμή την ολοκλήρωση της σπουδαίας καριέρας του Γιώργου Πρίντεζη, το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης τον συγχαίρει για όλη του την επαγγελματική διαδρομή και τον ευχαριστεί για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφερε στο άθλημα και τις εθνικές ομάδες για πάνω από 20 χρόνια. Φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο για συνολικά 177 φορές, τις 127 εξ αυτών σε επίπεδο Ανδρών, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2009 στην Πολωνία.

Γιώργο, αποτέλεσες ένα άριστο παράδειγμα συμπεριφοράς, εργατικότητας και αφοσίωσης για κάθε Έλληνα αθλητή. Ευχόμαστε να απολαύσεις τα επόμενα κεφάλαια της ζωής σου και να μείνεις κοντά στο μπάσκετ». Από την πλευρά του ο ΕΣΑΚΕ στο μήνυμά του έγραψε: «17 σεζόν, 4 πρωταθλήματα, 390 αγώνες, 3679 πόντοι, 1531 ριμπάουντ στην Basket League! Αυλαία για έναν μεγάλο του ελληνικού μπάσκετ, τον Γιώργο Πρίντεζη».

Σπανούλης σε Πρίντεζη: «Φιλαράκι, οι χαρές και οι στεναχώριες μας δημιούργησαν σχέση ζωής»

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν ήταν στο ΣΕΦ στο “αντίο” του Πρίντεζη αλλά την επόμενη ημέρα του έστειλε μήνυμα μέσα από τα social media. «Φιλαράκι μου ό,τι κ να πω η να γράψω για σένα είναι πολύ λίγο να εκφράσει αυτό που νιώθω για σένα σαν φίλο πρώτα και σαν συμπαίχτη μετά! Οι στιγμές που περάσαμε μαζί, οι ατελείωτες συζητήσεις μας, οι χαρές κ οι στενοχώριες που περάσαμε δημιούργησαν μια σχέση ζωής και είμαι περήφανος γι’ αυτό!!!Συγχαρητήρια για την θρυλική καριέρα σου ! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις αυτά που με τόσο κόπο κατέκτησες!! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις την πανέμορφη οικογένειά σου!» ανέφερε στο ποστάρισμά του στο Instagram.

Επιπλέον ο «Kill Bill» δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Πολλά συγχαρητήρια για την κατάκτηση του νταμπλ!! Τα καλύτερα έρχονται! Μόνο περηφάνια για την ομάδα μας» ανέφερε ο Σπανούλης.

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός «υποκλίθηκαν» στον Γιώργο Πρίντεζη

Ανάρτηση με συγχαρητήρια έκανε έτσι και ο Παναθηναϊκός που έγραψε: «Συγχαρητήρια για την σπουδαία καριέρα σου Γιώργο Πρίντεζη», κάνοντας retweet τη σχετική φωτογραφία της Euroleague, που ανέφερε επίσης «ένας θρύλος του αθλήματος ανακοίνωσε την απόσυρσή του. Τι καριέρα Γιώργο Πρίντεζη».

https://twitter.com/paobcgr/status/1537917822637965313?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1537917822637965313%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fathlitika%2Faek-kai-panathinaikos-ypoklithikan-ston-giorgo-printezi%2F3546461%2F

Αντίστοιχο ήταν και το μήνυμα της ΚΑΕ ΑΕΚ, η οποία και έγραψε με τη σειρά της στα social media τα εξής: «Για το ήθος και τη διαδρομή σου ειλικρινή συγχαρητήρια. Κάθε επιτυχία στα μελλοντικά, Γιώργο Πρίντεζη».

Ο Πρίντεζης έπαιξε μπουζούκι και ο Παπανικολάου χόρεψε το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας

Στο γλέντι του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έγιναν πολλά. Ο κόσμος ζήτησε την επιστροφή του Νίκολα Μιλουτίνοβ, ο Γιώργος Πρίντεζης τραγούδησε. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ πετούσε λουλούδια στον κόσμο. Ο Σάσα Βεζένκοβ έκανε τον κάμεραμαν. Η ίσως κορυφαία στιγμή της βραδιάς όμως είχε πρωταγωνιστές τους Πρίντεζη και Κώστα Παπανικολάου. Με το γλέντι να έχει ανάψει, ο Πρίντεζης πήρε το μπουζούκι και έπαιξε το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας. Τότε ήταν που ανέβηκε στην πίστα ο Παπανικολάου και χόρεψε, σε μία δυνατή στιγμή για δύο από τους πλέον εμβληματικούς παίκτες στην ιστορία των “ερυθρόλευκων”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις