Βαρθολομαίος ΕΡΤ: Στο ραδιομέγαρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

ΕΛΛΑΔΑ

Βαρθολομαίος ΕΡΤ: Στο ραδιομέγαρο ο Οικουμενικός Πατριάρχης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Βαρθολομαίος ΕΡΤ: Έδωσε την ευχή του στους παρουσιαστές

17.06.2022 | 17:12

Το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στη Λεωφόρο Μεσογείων επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα. Μάλιστα, κατά την επίσκεψή του, την ώρα που η εκπομπή “Συνδέσεις” με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου ήταν στον “αέρα”, ο Βαρθολομαίος μπήκε στο στούντιο, με τους δύο παρουσιαστές να τον υποδέχονται θερμά και να του ζητάνε την ευχή του.

“Χαρά μου να σας γνωρίζω από κοντά. Είναι μεγάλο το στούντιο. Έχετε την ευχή και την ευλογία του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου και εμού προσωπικώς όλοι εσείς που εργάζεστε για τη σωστή και υπεύθυνη ενημέρωση του κόσμου”, είπε αρχικά ο Οικουμενικός Πατριάρχης και συνέχισε: “Σας παρακολουθούμε, σας καμαρώνουμε και σας συγχαίρουμε. Εύχομαι κάθε καλό. Καλή δύναμη σε αυτούς τους ωραίους χώρους που ξεναγούμαι σήμερα και μαθαίνω μαζί με τους συνοδούς μου πολλά ενδιαφέρονται πράγματα. Ευχαριστώ πολύ για την πρόκληση”.

Μετά από λίγα λεπτά αποχώρηση, με την εκπομπή να επιστρέφει στην κανονική ροή .

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Συνάντηση με Ιερώνυμο

Το απόγευμα της Πέμπτης τον υποδέχθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.  «Χαιρόμαστε κάθε φορά που σας βλέπουμε, γιατί είστε για μας ένα υπόδειγμα σε πάρα πολλά θέματα, και σε δύσκολα και σε μικρά, αλλά κυρίως σε θέματα ενδοεκκλησιαστικά που χειρίζεστε με άριστο τρόπο», τόνισε κατά την υποδοχή του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ παράλληλα εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντησή τους.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, από την πλευρά του, ευχαρίστησε για το εγκάρδιο και αδελφικό καλωσόρισμα και εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, μετέφερε την ευλογία και τη στοργή της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, καθώς και τις ευχές όλων για τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου.

Εξέφρασε, επίσης, την λύπη του που δεν κατάφεραν να συλλειτουργήσουν στη Μηχανιώνα στις αρχές του Ιουνίου, όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά και για την πρόωρη εκδημία του μακαριστού π. Αδαμάντιου Αυγουστίδη, τον οποίο, όπως ανέφερε, γνώριζε πολλά χρόνια και ήταν σπουδαίος κληρικός και πολύ μορφωμένος. Στη συνάντηση παρέστησαν ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, διευθυντές Υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής και της Ιεράς Συνόδου και συνεργάτες.

Στις 19:00, αναμένεται να πραγματοποιηθεί η τελετή αναγόρευσης του Οικουμενικού Πατριάρχη σε επίτιμο καθηγητή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, στο Ζάππειο Μέγαρο. Το Σάββατο, 18 Ιουνίου, στις 13.00, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα παραθέσουν γεύμα προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

Exit mobile version