Κινέζα στον Γέρακα: Πώς δρούσε η 40χρονη γυναίκα

ΕΛΛΑΔΑ

Κινέζα στον Γέρακα: Πώς δρούσε η 40χρονη γυναίκα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Κινέζα στον Γέρακα: Η καταζητούμενη είχε εξαπατήσει 340 θύματα

17.06.2022 | 11:11

Οι Αρχές της Κίνας, την έψαχναν σε όλο τον κόσμο, τα τελευταία τρία χρόνια. Σε βάρος της 40χρονης Κινέζας, είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για απάτη σε βάρος επενδυτών, ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ. Η καταζητούμενη εντοπίστηκε εν τέλει και συνελήφθη από αστυνομικούς τους Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, σε κατοικία, που είχε νοικιάσει στην περιοχή του Γέρακα.

γράφει ο Πέτρος Καρσιώτης

Ήταν ένα από τα σπίτια που χρησιμοποίησε κατά την τριετή παραμονή της στη χώρα μας, καθώς άλλαζε σε τακτά χρονικά διαστήματα τόπους διαμονής για να μην εντοπίζεται. Για τον εντοπισμό της όμως είχε δείξει ενδιαφέρον και η κινεζική πρεσβεία στην Αθήνα, καθώς η οικονομική ζημιά που έχει προκληθεί σε πολίτες της χώρας είναι πολύ μεγάλη. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, συνελήφθη, πρώτες πρωϊνές ώρες, στο Γέρακα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 40χρονη αλλοδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης των Κινεζικών Αρχών, κατηγορούμενη για το αδίκημα της παράνομης λήψης καταθέσεων από το ευρύ κοινό με συγκαλυμμένη μορφή.

Εξαπάτησε 340 άτομα

«Ειδικότερα», επισημαίνει η Αστυνομία, «η 40χρονη κατηγορείται ότι κατασκεύασε επενδυτικό πρόγραμμα στη χώρα της και εξαπάτησε 340 άτομα, λαμβάνοντας παράνομα καταθέσεις αξίας άνω των 30,51 εκατομμυρίων CNY (περίπου 4.000.000 ευρώ), χωρίς την άδεια και την εξουσιοδότηση των ρυθμιστικών αρχών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και στη συνέχεια αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για την έκδοσή της, αφού ληφθούν υπόψιν οι δικοί της ισχυρισμοί.

Η Ιντερπόλ, όμως, είχε στο στόχαστρο κι άλλη γυναίκα, καταζητούμενη επίσης για απάτη. Αυτή τη φορά την αναζητούσαν οι Αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών. Η γυναίκα αυτή, συνελήφθη στον Αερολιμένα Ακτίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Ακτίου. Αναζητούνταν με διεθνές ένταλμα σύλληψης της Interpol . «Ειδικότερα», προσθέτει η Αστυνομία «η αλλοδαπή γυναίκα αφίχθη στον Αερολιμένα Ακτίου, με πτήση από Χώρα του εξωτερικού και σε έλεγχο που της διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης της Interpol δυνάμει του οποίου αναζητούνταν για να συλληφθεί από Αρχές των ΗΠΑ για τα εξής αδικήματα: 1. Συνομωσία προς διάπραξη εξ αποστάσεως απάτης 2. Διάπραξη απατών, με μέγιστη πιθανή ποινή για κάθε αδίκημα τα 20 έτη. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής  Στερεάς Ελλάδας.

Exit mobile version