Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Τελικός MasterChef 15/6: Η ώρα της κρίσης έφτασε
LIFESTYLE

Τελικός MasterChef 15/6: Η ώρα της κρίσης έφτασε

Τελικός MasterChef 15/6: Σήμερα η τελευταία δοκιμασία και το live για τον νικητή του παιχνιδιού

Το δίδυμο των φιναλίστ του φετινού MasterChef 2022, έχει φέρει αντιπάλους την Καλλιόπη Μπεζαντέ και τον Παναγιώτη Κουμουνδούρο. Οι δύο φιναλίστ έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στο χτεσινό πρώτο μέρος του μεγάλου τελικού και σήμερα ακολουθεί το δεύτερο μέρος και η ανακοίνωση του μεγάλου νικητή του MasterChef 2022. Η Καλλιόπη και ο Παναγιώτης, σε αυτή την προτελευταία δοκιμασία τελικού, κλήθηκαν να παρουσιάσουν το δικό τους menu τεσσάρων σταδίων.

Αυτό ήταν και το τελευταίο menu, που παρουσίασαν στο φετινό διαγωνισμό και εκτός από την εξαιρετική γεύση, την άρτια τεχνική, την εντυπωσιακή δημιουργικότητα και την αψεγάδιαστη εμφάνιση στα πιάτα, οι τρεις chef κριτές, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, ζήτησαν από τους δύο φιναλίστ να δουν την ουσιαστική εξέλιξη τους στον διαγωνισμό, τις γεύσεις που αγαπούν και τη μαγειρική τους ταυτότητα. Οι προσπάθειες τους βαθμολογήθηκαν από μια κοινή βαθμολογία και από τους τρεις chef κριτές για τον κάθε διαγωνιζόμενο. Το μενού περιείχε αμούς μπους, ορεκτικό πιάτο, κυρίως πιάτο και γλυκό.

Ποιοι έδωσαν το «παρών» στον πρώτο μέρος του τελικού του MasterChef 2022

Με απαράμιλλο στυλ, οι τρεις chef κριτές, ο Πάνος Ιωαννίδης με κοστούμι και γραβάτα, ο Σωτήρης Κοντιζάς με κοστούμι και παπιγιόν, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος επιλέγοντας κοστούμι σκέτο, καλωσόρισαν στον εξώστη όλους τους υποψήφιους του φετινού διαγωνισμού αλλά και τα αγαπημένα πρόσωπα των δύο φιναλίστ, που βρέθηκαν στην κουζίνα του MasterChef 2022 για να εμψυχώσουν και να υποστηρίξουν τους δύο διεκδικητές του φετινού τίτλου MasterChef 2022 και του επάθλου των 50.000 ευρώ! Αυτές οι βαθμολογίες σφραγίστηκαν και θα αποκαλυφθούν «ζωντανά» σήμερα από το πλατό του MasterChef 2022, όποτε και θα αναδειχθεί ο/ η φετινός/-ή Έλληνας/ -ίδα MasterChef!

Όλοι οι παίκτες του φετινού MasterChef 2022 επέστρεψαν για να υποστηρίξουν από τον εξώστη τον Πάνο και την Καλλιόπη σε αυτήν την τελευταία μεγάλη δοκιμασία. Υπήρξαν όμως και κάποιες ηχηρές απουσίες. Ο λόγος για τον Δημήτρη Ταϊρίδη ή αλλιώς «Μπόμπαινα» που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής την φετινή χρονιά, αλλά και για τον Bασίλη Μπόλλο. Και οι δύο έλειπαν στο χτεσινό πρώτο μέρος του μεγάλου τελικού ωστόσο κανείς από τους κριτές δεν αναφέρθηκε στην απουσία τους. Ο Δημήτρης Ταιρίδης με ανάρτησή του στο Instagram δικαιολογήθηκε πως έλειπε σε ταξίδι στο Μονακό. «Καλός ο τελικός αλλά είχαμε και δουλειές να πάμε MasterChef. Aύριο στο live θα σας δούμε».

Η συγκίνηση των παικτών όταν είδαν τους συγγενείς τους

Το χτεσινό επεισόδιο είχε και πολύ συγκίνηση. Πριν την αναμέτρηση της Καλλιόπης και του Παναγιώτη, στην κουζίνα μπήκαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, προκειμένου να τους υποστηρίξουν. Η πόρτα άνοιξε και στον διαγωνιστικό χώρο μπήκαν οι δικοί τους άνθρωποι, οι οποίοι αμέσως έπεσαν στην αγκαλιά τους. «Ανοίγει η πόρτα και βλέπω την μαμά μου, την αδερφή μου, τον Μιχάλη. Είναι αυτό που έλεγα στα παιδιά, ότι ώρες – ώρες ήθελα να φύγω για να με πάρει μια αγκαλιά η οικογένειά μου και να νιώσω ότι είναι μια πραγματική αγκαλιά από ανθρώπους που με νοιάζονται», είπε η Καλλιόπη Μπεζαντέ.

Η φιναλίστ του MasterChef 2022 είδε μετά από καιρό την μητέρα με την αδερφή της, ενώ δίπλα της βρέθηκε και ο σύντροφός της Μιχάλης ο οποίος και την συμβούλευσε να παραμείνει ψύχραιμη, καθ΄ όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας. Μάλιστα, όταν η Πόπη είδε την αδελφή της τής είπε «έλα μην κλαις, θα κλάψω και εγώ», κάτι που τελικά δεν γλίτωσε, αφού, πηγαίνοντας προς τους κριτές συνοδεία των συγγενών και του Παναγιώτη, εμφανίστηκε να σκουπίζει τα δάκρυά της.

Τελικός MasterChef 2022: Tι θα δούμε στο αποψινό δεύτερο μέρος

Σήμερα στο τελευταίο μέρος του μεγάλου τελικού θα έχουμε μία ακόμη δοκιμασία με μια σεφ βραβευμένη. Καλλιόπη Μπεζαντέ και Παναγιώτης Κουμουνδούρος θα κληθούν να αντιγράψουν ένα απαιτητικό πιάτο και αφού ανοιχτούν οι σφραγισμένοι φάκελοι θα μάθουμε τον μεγάλο νικητή του MasterChef 2022.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις