Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

04

Οκτωβρίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τέλος πολέμου Ουκρανία: Στιγμές ξενοιασιάς στο Κιέβο
ΚΟΣΜΟΣ

Τέλος πολέμου Ουκρανία: Στιγμές ξενοιασιάς στο Κιέβο

Τέλος πολέμου Ουκρανία: Οι Ουκρανοί απολαμβάνουν την πόλη τους χωρίς τον φόβο των Ρώσων μιας κι έχουν απομακρυνθεί από εκεί

Χιλιάδες κάτοικοι του Κιέβου εκμεταλλεύτηκαν την υψηλή για την εποχή θερμοκρασία και απόλαυσαν τον ήλιο στην κεντρική παραλία της πόλης που βρίσκεται στις όχθες του Δνείπερου. Άλλοι καθισμένοι στο έδαφος έκαναν ηλιοθεραπεία, άλλοι κολυμπούσαν στο νερό ενώ κάποιοι άλλοι έπαιζαν βόλει. Οι εικόνες αυτές θυμίζουν την ζωή που επικρατούσε στο Κίεβο πριν την έναρξη της ρωσικής εισβολής.

Ο καλοκαιρινός καιρός συμπίπτει με την σχετική ηρεμία που επικρατεί στην περιοχή μιας και οι ρωσικές δυνάμεις έχουν απωθηθεί προς την ανατολική Ουκρανία. Πάντως ακόμα και σήμερα η ανησυχία στο Κίεβο είναι διάχυτη μιας και συνεχώς άνδρες καλούνται να παρουσιαστούν στην πρώτη γραμμή καθώς ημερησίως χάνουν τη ζωή τους 100 στρατιώτες. Την ίδια ώρα οι καφετέριες και τα εστιατόρια άνοιξαν ξανά, ο θόρυβος από το τσούγκρισμα των ποτηριών στα υπαίθρια τραπέζια ακούγεται και πάλι. Ωστόσο η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 23:00  το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί παραμένει, ο συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές εξακολουθεί να ακούγεται ενώ πολύ σπάνια ακούγονται ο ήχος των εκρήξεων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις