Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να κάνω μια σωστή συζήτηση: Τα κόλπα της ψυχολογίας
PLUS

Πώς να κάνω μια σωστή συζήτηση: Τα κόλπα της ψυχολογίας

Πώς να κάνω μια σωστή συζήτηση: Αυτά τα... κόλπα θα κάνουν κάθε συζήτηση να πάει όπως θέλετε

Όταν έχουμε μια σημαντική συζήτηση με κάποιον, όλοι ελπίζουμε ότι θα κυλήσει με τρόπο που να μας ωφελεί. Είτε προσπαθείτε να κάνετε κάποιον να σας εμπιστευτεί, είτε να σας πει την αλήθεια, υπάρχουν μερικά χρήσιμα hacks που μπορείτε να ενσωματώσετε στις καθημερινές συνομιλίες για να κυλήσουν όλα ομαλά. Ένας ειδικός ψυχολογίας ονόματι Austin, ο οποίος χρησιμοποιεί το όνομα @Austy_J στο TikTok, δήλωσε ότι υπάρχουν τρία ψυχολογικά hacks που θα λειτουργήσουν σε οποιονδήποτε – και το πρώτο μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν το φλερτ σας ανταποδίδει τα συναισθήματά σας.

person sitting in a chair in front of a man
Αναρωτιέσαι αν τους αρέσεις;

Σύμφωνα με τον Austin, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να διαπιστώσετε αν ένα άτομο με το οποίο μιλάτε σας συμπαθεί. «Διάλεξε μια λέξη όταν μιλάει και χαμογέλασε και κούνα το κεφάλι σου κάθε φορά που τη χρησιμοποιεί. Αν τους αρέσεις, θα αρχίσουν να τη χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο. Θέλουν να σας βλέπουν να χαμογελάτε!»

«Πάρτε με στα σοβαρά»

Είτε μιλάτε με έναν συνάδελφο είτε με έναν ενήλικα που θέλετε απλώς να εντυπωσιάσετε, μπορεί να είναι απογοητευτικό να νιώθετε ότι δεν σας παίρνουν στα σοβαρά. Ο Austin είπε ότι αν θέλετε κάποιος να πάρει πιο σοβαρά αυτά που λέτε, θα σας βοηθήσει να του πείτε ότι ο πατέρας σας, η μητέρα σας ή οποιαδήποτε γονική φιγούρα σας το είπε. «Οι άνθρωποι εκ φύσεως εμπιστεύονται τις συμβουλές των γονέων».

woman sitting on yellow armless chair near gray laptop computer
Δικαιολογίες

Το τελευταίο του τέχνασμα χρησιμεύει για να αντιμετωπίσετε κάποιον που επινοεί πολλές δικαιολογίες. «Όταν κάποιος σας δίνει μια δικαιολογία για κάτι, μείνετε σιωπηλοί. Θα καταλήξουν να μιλάνε για τον εαυτό τους, βάζοντας τον σε μια δύσκολη κατάσταση από την οποία δεν μπορούν να απεγκλωβιστούν και θα χάσουν την εμπιστοσύνη στην ίδια τους την ιστορία».

@austy_j 3 Sneaky Psychology Hacks That Work On Anyone #psychologyhacks #psychologytricks #psychological_facts ♬ Guitar – Instrumental – Zonkebeats

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις