Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Παγωτό λεμόνι συνταγή: Το πιο δροσιστικό γλυκό με τρία βήματα
PLUS

Παγωτό λεμόνι συνταγή: Το πιο δροσιστικό γλυκό με τρία βήματα

Παγωτό λεμόνι συνταγή: Αυτό το εσπεριδοειδές είναι μια πλούσια πηγή καλίου, μαγνησίου και βιταμίνης C που βοηθά στη βελτίωση των νυχιών, του δέρματος και των μαλλιών.

Μπορεί η ξινή γεύση του λεμονιού να κάνει τα παιδιά να μην το θέλουν, όμως μπορεί να προστεθεί σε διαφορετικές συνταγές για να προσθέσει μια όξινη γεύση. Επίσης μπορεί να εξασφαλίσει ότι το παιδί σας θα έχει όλα τα οφέλη που μπορεί να τους προσφέρει. Αυτό το εσπεριδοειδές είναι μια πλούσια πηγή καλίου, μαγνησίου και βιταμίνης C που βοηθά στη βελτίωση των νυχιών, του δέρματος και των μαλλιών του μικρού σας.

Ένα λεμόνι παρέχει περίπου 31 mg βιταμίνης C, που είναι το 51% της ΣΗΠ. Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσουν τα παιδιά σας τα λεμόνια είναι μέσα από την κατανάλωση ενός νόστιμου και δροσιστικού παγωτού, που μάλιστα θα φτιάξετε με τα χεράκια σας.

 

Συνταγή για ακαταμάχητο παγωτό λεμόνι

Υλικά:

  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος για σαντιγί
  • 1 κούπα half-and-half cream (πρόκειται για συνδυασμό κρέμας και γάλακτος σε ίση ποσότητα)
  • 1 1/8 κούπας κρυσταλική ζάχαρη
  • 3 κ.τ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 5 κρόκους αβγών
  • 3/4 κούπας φρέσκο χυμό λεμονιού

Πώς θα το φτιάξετε – Βήμα-βήμα η διαδικασία

Βήμα 1ο: Αναμείξτε την κρέμα γάλακτος, το half-and-half, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού σε ένα κατσαρολάκι. Ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (περίπου 5 λεπτά). Αφαιρέστε από τη φωτιά. Σκεπάστε το κατσαρολάκι σας και αφήστε το μείγμα να “κάτσει” για περίπου 10 λεπτά.

Βήμα 2ο: Ξεσκεπάστε το κατσαρολάκι και βάλτε το ξανά στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα μπολ χτυπήστε τους κρόκους. Έπειτα βάλτε μια κούπα από το ζεστό μείγμα (σιγά-σιγά) μέσα στο μπολ με του κρόκους και ανακατέψτε. Έπειτα, βάλτε κουταλιά κουταλιά το μισό μείγμα κρέμας μέσα στα αβγά και μετά ρίξτε το μείγμα τον αβγών μέσα στο κατσαρολάκι. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε στη χαμηλή φωτιά το μείγμα για 5 με 10 λεπτά. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, σκεπάστε και καταψύξτε για όλη τη νύχτα.

Βήμα 3ο: Την επόμενη μέρα, ρίξτε το χυμό λεμονιού μέσα στο παγωμένο μείγμα και βάλτε το στην παγωτομηχανή. Έπειτα βάλτε το παγωτό σε ένα δοχείο με καπάκι και σερβίρετε κάθε φορά που θέλετε να φάτε παγωτάκι.

Αν δεν έχω παγωτομηχανή, πώς θα το φτιάξω;

Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, στο τέλος του δεύτερου βήματος και ενώ έχω κρυώσει το μείγμα παγωτού, προσθέστε το λεμόνι, ανακατέψτε και βάλτε στην κατάψυξη. Ανά δύο ώρες, θα πρέπει να βγάζετε το μπολ και να ανακατεύετε με ένα μίξερ χειρός. Αφού επαναλάβετε τη διαδικασία αυτή (2 ώρες κατάψυξη – χτύπημα μίξερ) 4 φορές, μπορείτε να βάλετε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει καλά. Τότε θα είναι και έτοιμο να το απολαύσετε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις