Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χελώνα έφαγε μέδουσες: Ποιος είναι ο Μάριος, που… καταβροχθίζει τη μια μετά την άλλη
ΕΛΛΑΔΑ

Χελώνα έφαγε μέδουσες: Ποιος είναι ο Μάριος, που… καταβροχθίζει τη μια μετά την άλλη

Η θαλάσσια χελώνα "Μάριος" στη Νάξο, καταβροχθίζει τη μια μωβ μέδουσα μετά την άλλη

Λύση στο πρόβλημα της μωβ μέδουσας φαίνεται να δίνει η θαλάσσια χελώνα. Στη Νάξο έφαγε πάνω από 100 μέδουσες σε μισή ώρα βοηθώντας με αυτό τον τρόπο να καθαρίσουν οι θάλασσες. Η θαλάσσια χελώνα “Μάριος” στη Νάξο, καταβροχθίζει τη μια μέδουσα μετά την άλλη όπως θα δείτε στο βίντεο του Naxos Wildlife Protection. Μάλιστα, σύμφωνα με το Naxos Wildlife Protection μέσα σε μισή ώρα, ο Μάριος “καθάρισε” πάνω από 100 μέδουσες.

Μία από τις μόνιμες θαλάσσιες χελώνες της Νάξου

Ο Μάριος είναι μία από τις μόνιμες θαλάσσιες χελώνες της Νάξου και το βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστεί δείχνει την καθοριστική σημασία της θαλάσσιας χελώνας στην ισορροπία του οικοσυστήματος και τα οφέλη της στον έλεγχο του υπερπληθυσμού του είδους αυτού. Τα θαλάσσια ρεύματα βοηθούν στην εξάπλωση και την μετακίνησή τους από παραλία σε παραλία. Επιπλέον, η θερμοκρασία της θάλασσας βοηθά στην επιτυχή αναπαραγωγή της μωβ μέδουσας, που συμβαίνει σε θερμοκρασία από 16 βαθμούς έως 27 βαθμούς κελσίου. “Στην Ελλάδα, σε Αιγαίο και Ιόνιο δεν πέφτει η θερμοκρασία κάτω από τους 12 βαθμούς κελσίου ούτε τον χειμώνα, σε άλλες περιοχές όπως στα νότια της Κρήτης έχουμε πολύ ζεστά νερά, βόρεια της Ρόδου δεν πέφτει κάτω από 17 βαθμούς ποτέ, οπότε καταλαβαίνουμε πόσο ευνοϊκό έχει γίνει το κλίμα για τις μωβ μέδουσες” δήλωσε σχετικά ο θαλάσσιος βιολόγος ο Χρ. Τακλής.

Περισσότερη έξαρση βλέπουμε από την Αττική και κάτω και στο Ιόνιο, ανέφερε, ενώ η βόρεια Ελλάδα έχει ακόμη μόνο λίγες καταγραφές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις